2023. december 31., vasárnap



2023 - Évösszegző bejegyzés | avagy: Boldog Új Évet Mindenkinek!

 






Először is, B. Ú. É. K. minden kedves erre tévedőnek! 
Ez az idei év utolsó bejegyzése, 2024-ben folytatjuk!

Ezzel a mai poszttal együtt 139 bejegyzésem van ebben az évben, néhánnyal több, mint tavaly, aminek örülök. 2022-ben 99 könyvet olvastam el, ami körülbeül 33170 oldalt jelent, ez 2023-ban 89 könyvre és 31468 oldalra változott. 2 könyvet viszek át 2024-re, de az egyik nem ér, hiszen egy külföldi podcast leirata, amivel elég lassan haladok. Akadtak húzós időszakok olvasásilag, de jövőre igyekszem egyensúlyt teremteni a valóság és az olvasás között. =^.^= 

Köszönöm szépen, hogy olvassátok a blogot!
A kiadóknak és íróknak pedig köszönöm a támogatást!

❖❖❖❖❖

Szilveszteri terveim:

Terveim szerint retro szendvicset eszem, rosé fröccsöt iszogatok és nézem a tévét. Jelenleg a karácsonyi filmezésnél tartok, de amint a kanapéra érek, azonnal átmegyek a Netflixre, és folytatom a kdrámám: Szerelmem egy előző életből (2023–2023).
Továbbra se izgat különösebben a Szilveszter, de ha ébren leszek, akkor meglesem, hogy mit durrogtatnak odakint... :'))

❖❖❖❖❖

Kedvenc zenéim idén: << Youtube lista >>


Személyes érdekességek / sikerek:

 "Apróságok": új tetoválás - Avengers "The Original Six" jel / adtam vért, és kiderült végre a vércsoportom is (nullás vagyok) / több új hobbim is lett (puzzle, számfestő, társasozás, duolingo, lego, kdrama nézés), de a régiek is megmaradtak (bullet journal kreatívkodás, bicikli) / elkezdtem leszervezni a lakásfelújítást / elkezdtem egy gerincterápiát / lett egy csomó új kedvenc kajám-piám (chilis bab akárhogy (pizzán, wrapban, sült krumplival), teriyaki csirke, vargabéles, kimcsi, édes chili szósz, gyömbér sör) / sokat utaztam, de nem eleget (Bp., Gyenesdiás, Bécs, Garáb, Hollókő, Rácalmás, Székesfehérvár, Budakeszi, Érd, Siófok, Balatonakarattya, Kulcs, etc) / muncholtam süteményeket 

Társas partik
Állatsimogató (Előszállás)
Tropicarium (Bp)
Skanzen (Gárdony/Dinnyés)
Dalí kiállítás (bp)
Kolodko szobor vadászat (Bp)
Füvészkert (Bp)
Tulipánszüret (Nagyvenyim)
Siófok + Gárdony-Dinnyés + Székesfehérvár (Bory-vár)
Augusztusi csoportkép a kirakóimról
Bécsi Karácsonyi vásár túra

 Bullet journal, avagy ebben az évben is folytattam a BuJo kreatívkodást: (Katt Ide)

 PUZZLE TIME! Év elején a fejembe vettem, hogy elkezdek kirakózni, ugyanis a puzzle-nek elég sok fejlesztő és egészségmegőrző hatása van - például: segíti a kézcsontok erősödését, miközben fejleszti a finommozgást is; csökkenti a stresszt és az általános közérzetünkre is jó hatással van; sikerélményt okoz; csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór kockázatát; fejleszti a problémamegoldó képességünket; mindkét agyféltekét megmozgatja. (Az évben kirakottak GIFben. Katt!)

 Macskaaaaaaaaaaa! Lucifer ivartalanítva lett és betöltötte az 1 éves kort. Sajnos nem lett túlságosan bújós, de szereti azt, amikor felébredek vagy hazaérek, olyankor mindig hagyja magát dögönyözni picit, miközben a nyakamban dorombol. Továbbra is "jó cicus", aki azon kívül, hogy néha harapósat játszik (tényleg játéknak gondolja, nem fáj, nem sért), nem okozott semmi galibát. Nincsenek szétrágott, levert, eltört, széttépett dolgaim. De a dobozok se különösebben érdeklik, nem szeret elbújni, inkább a tágas, nyílt tereket kedveli, ahogy én is. :)) Sőt, rákapott a nyári erkélyen hesszelésre. Amíg olvastam, addig ő leste az utcát - jövőre, ha marad pénzem a lakásfelújítás után, muszáj leszek macskahálót felrakatni.



 Spotify 2023: Nos, nagy hatással volt a zenehallgatásomra az, hogy rácsúsztam a TiKTokra, és orrvérzésig hallgattam azokat a dalokat, amikkel dallamtapadásom volt. :') Utána már sokféle hasonlót ajánlgatott a Spoti és hát így maradtam. Egy kis magyar pop, egy kis viking metál, egy kis chill music, sokféle volt ez az év.


❖❖❖❖❖

Életemben először 2023-ban
Minden évben írok egy ilyen listát, hogy tudjam, mi érdekes történt velem életemben először az adott évben! :))

 Macskás cuccok: ivartalanítattam fiú cicát, kellett és lett CicaSzitterem elutazás miatt (szóval hagytam hátra a kiscicám).
 Kajás cuccok: ettem és csináltam sült és rántott wrapot; megtanultam chilit főzni (és ettem sült krumplival, wrapba sütve, pizzára sütve); ettem unikornisos túrórudit #rudikornis (nope, fúj); ettem görögországi töltött olíva bogyókat (narancs, fokhagyma, citrom, stb); ettem hortobágyi húsús palacsintát; sk. vargabéles; sk. mákos tészta; sk. házi kimcsi (2félét is csináltam: salátásat és retkeset); sk. tiramusi; sk. almakompót; sk. mekis almás rétes; kóstoltam gyömbér sört.
 Puzzle cuccok: raktam ki kirakót - 2D: 1000 Db-osat, panorámát, 500 Db-osat, 300db-osat, 600 db-osat, smart cutosat, crazy shapeset, illetve 3D kirakót is raktam ki - Harry Potterből az Abszol út üzleteit (4 db). Plusz: kirakóztam mással közös programként (meg azóta szoktunk is rendszeresen).
 Egyéb mindenféle: Adtam vért (kiderült, hogy 0-ás vagyok, nem B RH+, ahogy anyám mondta/hitte 34 évig). Mondtak fel barátaim. Vezettem sokáig egyedül apu kocsiját. Búcsúztam el fontos emberektől. Szedtem frontint. Voltam Salvador Dalí kiállításon. Jártam unikornisos étteremben. Voltam a Tom Yum Thai étteremben Budakeszin (plusz egy első: édesanyámmal ketten mentünk fancy étterembe csak úgy). Voltam Tulipánszüreten. Voltam Bécsben, ráadásul életemben először "igazi" és "külföldi" és úgy általában "karácsonyi vásár"-ban (több kisebb-nagyobban), de ide tartozó elsők még: külföldön metróztam, ittam alkoholmentes narancsos és alma puncsokat. Voltam a Füvészkertben, ráadásul Sakura-ünnepen. Kockapókereztem élőben, majd online is. Sütöttem szabadtűzön pillecukrot. Parkoltam át máshová ittasan. Lett magánnyugdíjpénztáram. Lett hitelkártyám. Voltam Garábon (láttam a világ legnagyobb hangtálát, hallgattam élőben esőbotot, hangtálat és óceándobot, és jártam be zen kertet). Túráztam Hollókőn a Kéz-hegyre. Olvastam elő a kedvenc íróm regényét és véleményeztem (RST Kamupasi karácsonyra). Kaptam 30ezres közigazgatási bírságot rossz helyen parkolás miatt. Amputálták valakim. Vettem iqost és kezdtem el nikotinmentes herbál cuccot szívni. Muncholtam. Vettem tematikus újságot (amigurumizáshoz). Fizettem be banki automatánál pénzt a számlámra (igazi varázslat).Próbáltam meg horgolni... jövőre belevetem magam a tanulásba. Lett sólámpám. Voltam Bp-n Blogturnés Mini Talin + voltam a Nyugatinál a Bite Bakeryben. Kezdtem TB alapú gerinckezelésekre járni. 



❖❖❖❖❖

STATISZTIKA - 2023
• Az összes elolvasott könyv: 89

• Idén összesen 85 könyvről írtam értékelést a blogra!
• Elolvasott oldalak száma: 31468 
• Leghosszabb elolvasott könyv: Cassandra Clare: Tövislánc (736 oldal / Könyvmolyképző)
• Legrövidebb elolvasott könyv:  Holly Black: The Lost Sisters – Az elveszett nővérek (72 oldal / Könyvmolyképző)



• Új polclakók száma: 125*
*(5 könyvet vettem, 85 recenziós példányt kaptam, 31 könyvet kaptam ajándékba és 9 egyéb módon került hozzám. Ez 130, de pár könyvön már túladtam!)

• Összes saját magamnak vett könyv ára*:  8000 Forint / 5 db könyv
*(Az ajándékba adott könyveket nem számoltam bele…)

• Legolcsóbb és legdrágább könyv ára: 1.600 Ft / db (5 db könyvet vettem idén összesen és mindegyiket ugyanannyiért)

• Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre a SNITT.HU is méri a teljesítményemet, ami annyit tesz, hogy rádöbbentett arra, mennyit tévéztem idén! Kb. 1285 filmet és sorozatrészt néztem meg idén, ami mellé kaptam két plecsnit is. (Durva, mi?!) 



❖❖❖❖❖

BEST OF - Könyves évösszegző, avagy 2023 LEGJOBBJAI: 


Legszebb mondanivaló:
 


"– Akkor nézel ki a legjobban, amikor önmagad vagy."

Lynn Painter: Jobb mint a filmeken


Kedvenc helyszín: Disneyland típusú hely 


Legjobb/legizgibb utolsó sorozatrész: 


Cassandra Clare: Tövislánc

not my pic / nem saját kép

Legjobb paranormális romantikus: 

Legizgalmasabb átkos fantasy: 

Kedvenc retellingjeim/újrameséléseim: 

 Legcukibb geek NA: 

Legjobb MG fantasy / legjobb folytatás: 

Legszebb kiadvány: legszebb borító és legszebb élfestés:

Legötletesebb fantasy sztori: 


Kedvenc LGBT+, humoros, mentális betegségekkel foglalkozó: 

TOP1! Mindenhogyan legkedvencebbik: 

A legnagyobb csalódások:

A legnagyobb meglepetés:

Inkább filmes, mint könyves meglepetés volt.
Ugye idén megérkezett a Red, ​White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék regénynek a filmadaptációja, amit nagyon vártam. Meglepetésemre nem csak a könyv újraolvasósan jó, de a film is az egyik kedvenc cozy mozim lett.


Az új kedvenc szerzőm:


ALI HAZELWOOD

Akinek csak idén 4 könyvét olvastam, de amúgy mind az 5 magyarul megjelent regényéről írtam is a blogra. Zseni ez a nő. Pedig nagyon önismétlő tud lenni... de argg... mégg..... :D


Könyv, amik boldoggá tettek 2023-ban:

Az összes idei Ali Hazelwood-regény...

...meg a best of-jaim (ld. feljebb).

Kedvenc tévézések idén: 


Mely könyveket szeretném elolvasni éjfélig?

Szerintem filmezni vagy sorozatozni fogok, nem olvasok. :)

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
❖❖❖❖❖



Liz Climo (magyarított) művével kívánok Nektek minden szépt és jót az új évre!








1 megjegyzés:

  1. Pacsi! Idén is Ali Hazelwood rajongó lettem, és nekem is újranézős volt már többször is a Red, White Royal Blue is :) Mondjuk azt még elárulhatnád, hogy ennyi olvasás mellett, hogyan jut még időd ennyi hobbira????? Súgd meg a titkot! Szuperjó 2024-et kívánok!

    VálaszTörlés