2018. augusztus 28., kedd



Augusztusi megjelenések, amik kíváncsivá tettek




Kiadó szerint:
(magyar) Alexandra, Európa, Libri, Menő Könyvek, Móra, Scolar

(angol) Balzer + Bray, Blink, Disney Book, Egmont UK, Flatiron Books, Flux, Harper Teen, Head of Zeus, Katherine Tegen Books, Razorbill, Scholastic, Starling Publishing


Heyho!
Kicsit korán érkezik a havi megjelenésekkel foglalkozó bejegyzésem*, de úgy alakult, hogy a havi zárásig inkább könyvértékeléseket hozok majd, és dolgozom a Merítés rovatomon. *(Plusz írás közben végighallgattam a Tüskevár hangoskönyvem is, ha már...!) Ez a bejegyzés kicsit szűkre szabott, hiszen csupán 25 könyvecskét találtam - 11 magyar + 14 külföldi megjelenést -, ami izgatja a fantáziámat.

FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül.
vvvvv

Magyar megjelenések
Alexandra

Fülszöveg: ~
Egy nap brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság híre kavarja fel az álmos kisváros, Lobo's Nod lakosságának mindennapjait. Egyesek úgy vélik, hogy az alma talán nem is esett olyan messze a fájától, és a történtekért a zárkózott, beilleszkedési nehézségekkel küzdő fiú a felelős. Jazz a seriff határozott tiltása ellenére nyomozásba kezd, hogy megakadályozza a további gyilkosságokat, és hogy mindenkinek bebizonyítsa: ő nem olyan, mint az apja.
Mert ha sikerülne meggyőznie az embereket, talán végre ő maga is elhinné…

Fülszöveg: ~
Henry Montague úriembernek született, és annak is nevelték, de soha nem tudott igazán azzá válni. Anglia legjobb iskolái és az apja folyamatos rosszallása ellenére sem képes gátat szabni korhely szenvedélyei­nek. Nem tud felhagyni a szerencsejátékkal, az átmulatott éjszakákkal, és az azt követő reggelekkel, amikor is egy nő vagy egy férfi karjai közt ébred.
De amikor Monty elindul az arisztokrata fiataloknak kijáró Grand Tourjára, hogy bejárja Európa nevezetességeit, azon igénye, hogy az élete tele legyen szórakozással és bujasággal, meghiúsulni látszik. Az apja elvárja tőle, hogy átvegye a családi birtok irányítását, de Monty gyengéd érzelmeket dédelget legjobb barátja és útitársa, Percy iránt.
Montyra nem jellemző, hogy bármit is feladjon. Még a húgával, Felicityvel a nyakában is arra törekszik, hogy ezt az egy évig tartó utazást hedonista kalanddá változtassa, s flörtöljön Percyvel Párizstól Rómáig. Egy óvatlan döntés miatt azonban a külföldi utazás egész Európán átívelő, félelmetes embervadászattá változik, Monty számára pedig minden megkérdőjeleződik, még az imádott fiúval folytatott viszonya is.

SZERINTEM
A Gyilkosokra vadászom nagyon elől van a kívánságlistámon, mert odáig voltam Dan Wells sorozatgyilkosos sorozatáért, és reményeim szerint ez is olyasmi lehet. Az Úriemberek kézikönyve is azóta kívánságlistás, mióta megláttam a külföldi kiadását – persze lecseréltem a magyar verzióra egy ideje. :’) Amúgy a borítójával is megbarátkoztam... Más-más, de a történet a lényeg.

Európa

Fülszöveg: ~
Alice Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel!
A történet főhőse, az afroamerikai gettó patriarchális, szexista szabályainak fogságában vergődő Celie a kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni. Az események sodrában azonban két szeretett nő hatására fokozatosan felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét nem kizárólag a túlvilágban, hanem esetleg a jelenben is érdemes megtalálni. Celine emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredése izgalmas és megrázó olvasmány. Walker klasszikusa biztos iránytűt ad mindazok kezébe, akik úgy érzik, hogy reménytelennek tűnő helyzetükből nem találják a kiutat.
A mű 1987-ben Kedves Jóisten címen jelent meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Fülszöveg: ~
Egy harmincas éveiben járó nő az Alpokban arra ébred, hogy láthatatlan fal szigeteli el a külvilágtól. A területről nincs kiút, és kintről sem keresi senki, mivel odaát minden kővé vált. Ezentúl egy kutya, egy tehén és egy macska társaságában kell szembenéznie az újfajta élet kihívásaival.
„Azt a nőt, aki egykor voltam, még mielőtt a fal beépült az életembe, már nem ismerném föl. De az a nő is idegen, aki május tizedikén a naptárba följegyezte, hogy aznap leltár. Jól tette, hogy jegyzeteket készített, hogy az emlékezetemben újra életre tudjam őt kelteni. Jut eszembe, a nevemet se írtam még le. Már majdnem elfelejtettem, de jobb is így. Nincs senki, aki a nevemen szólítana, akkor meg minek?”

SZERINTEM
A Bíborszínt nemrég megvettem a korábbi magyar kiadásában, mert kíváncsi lettem rá, szóval tervben az elolvasása, és a film (Bíborszín (1985) megnézése. ;) A fal koncepciója tetszik, bár találkoztam már lefitymáló kritikával. Kicsit hátrébb csúszott a várólistámon, de nem került le róla.

Libri

Fülszöveg: ~
A 444 útikönyve mindenhez, ami jó ebben a városban.
Több mint 4 éve indítottuk el a 444-et, és most megint van egy jó ötletünk. Ennyi idő alatt Budapest nagyon sokat változott: sokkal több helyen lehet jót enni, jót inni, lényegesen erősebb a kulturális kínálat, jobbak a sportolási lehetőségek, gazdagabb a boltok kínálata. Ami viszont nem változott, hogy továbbra sincs olyan kalauz, ami segítene biztosan eligazodni ezen a Budapesten. Ezért most csináltunk egyet. A 444 jó hely Budapesten a 444 útikönyve mindenhez, ami jó ebben a városban. Benne lesz hogy hova kell menni enni, kirándulni, inni, sportolni, szórakozni, kulturálódni, és még egy rakás hasonlóan jó tanács.

SZERINTEM
Kíváncsi vagyok arra, hogy mit NEM láttam még Budapestből! ;)

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~
HILDY és PAUL egy pszichológiai kísérletre jelentkeznek, ami arra a kérdésre keresi a választ: megtervezhető a szerelem? A kísérlet 36 kérdést tartalmaz, köztük azt: „mi a legszörnyűbb emléked?” vagy „mikor énekeltél magadnak utoljára?”. Mire Hildy és Paul végigérnek a kérdéssoron, mindketten sírtak és nevettek, hazudtak és összezavarodtak, elmenekültek és visszatértek és az őrületbe kergették egymást. És mindketten rájöttek a titokra, amit a másik olyan elszántan próbált elrejteni. De vajon egymásba is szerettek?

SZERINTEM
Simán érdekesnek tűnik, olyan jobbára szimpla, picit azért egyedi YA-regénynek tűnik elsőre.

Móra

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét. Andrew-ét, aki nyugodt, kiszámítható, és Harperrel egy súlycsoport. Nem úgy, mint Ridley, a gimis focicsapat nőügyeiről hírhedt sztárja. De mit lehet tenni, ha épp Ridley kér segítséget Harpertől? Főleg, ha a korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket ígér. Tanulni pedig kizárólag a profiktól érdemes, nem igaz?

SZERINTEM
Nagyon úgy tűnik, hogy elkezdtem gyűjtögetni a LOL könyveket, mert a minap döbbentem rá, hogy csak az nincs meg, amit nem akarok elolvasni... *sóhajt* De legalább cukik.

Scolar

Fülszövegek: ~
1 / Gaston ma nagyon szomorú. Összeveszett a barátaival. Fedezd fel, hogyan lesz újra jókedvű! – Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve… Sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi! 1 kaland Gastonnal + 1 légzőgyakorlat = 0 szomorúság
2 / Gaston ma nagyon dühös. Semmi sem történik úgy, ahogy szeretné. Fedezd fel, hogyan lesz újra jókedvű! – Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve… Sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi! 1 kaland Gastonnal + 1 légzőgyakorlat = 0 düh
3 / Gaston ma féltékeny. Hiszen minden az unokatestvére, Jozefin körül forog. Fedezd fel, hogyan lesz újra jókedvű! – Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve… Sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi! 1 kaland Gastonnal + 1 légzőgyakorlat = 0 féltékenység
4 / Gaston ma nagyon szomorú. Összeveszett a barátaival. Fedezd fel, hogyan lesz újra jókedvű! – Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve… Sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi! 1 kaland Gastonnal + 1 légzőgyakorlat = 0 szomorúság

SZERINTEM
Oké, lehet, hogy csak és kizárólag az unikornis miatt szeretnék belepislogni ezekbe a történetekbe...

Külföldi megjelenések

Fantasy YA Retelling (Átdolgozás)

Fantasy Kaland Misztikus YA

Ateizmus Feminizmus LMBTQ YA

Disztópia / Sci-fi YA

Fantasy Kalóz LMBTQ YA

Fantasy / Sci-fi Időutazás Misztikus

Fantasy Mitológia Ifjúsági Retelling (Átdolgozás)

Romantikus Tánc Betegség YA

Fantasy Paranormális Szellemek Ifjúsági

Realista YA Erőszakkal

Disztópia Horror / Thriller YA

Romantikus Erotikus Paranormális Misztikus Fantasy

Kalózos Fantasy YA

Fantasy YA 

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése