2018. augusztus 10., péntek



AniTiger - Boldog Könyvfüggő Vallomásai Book Tag



(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

Hello, kedves mindenki!
Az elmúlt 5 napban rengeteg minden történt, így elcsúsztam a havi értékeléseimmel, de annál több érkezik a napokban! :) Mi történt velem? Kirándultunk Szabadkára, nyertem Taboox Reader könyves dobozt (amiről lesz unboxing), rengeteget turkálóztunk, még többet Fortnite Battle Royale-oztunk - és sokat olvastam! Pár nap alatt lenyomtam néhány régóta várólistás könyvet, amiktől egyrészt irtó boldog vagyok, másrészt sírni tudnék, mert IMÁDTAM és nincs több belőle (Luke Livingstone titkos élete), vagy mert IMÁDTAM és lenne folytatása, de majd csak novemberben érlezik magyarul (Nemezis). Tudom, tudom, nekem se jó semmi... De akkor beszéljünk arról, hogy mitől vagyok boldog, vagyis az új könyvek vásárlásáról! :D
Jó olvasást!

A taget a @gab001-tól kaptam, aki egy Molyos karcban hívott ki. Katt a linkre, ha érdekel az ő kitöltése is! ;)


❖❖❖❖❖
1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Őszintén szólva egy cseppet gyűjtögető típus vagyok, és ezen nem segít, hogy nagyon nehezen állok ellen az akcióknak...  Rossz párosítás, mi?

2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

Változó. Van, hogy havonta, de van, hogy hetente.

3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?

Abszolút webshop-párti vagyok, mert jobban átláthatóak a neten az akciós könyvek, sokkal könnyebben nézek utána a megtetsző könyv Molyos és értékeléseinek, illetve csillagainak. (Igen, szoktam ilyenekre figyelni! Hiszen minek vegyek valamit, ami potenciálisan nem fog tetszeni?)

4. Van kedvenc könyvesboltod?

Tulajdonképpen szeretem a helyi Lírát és a Librit is, de rajtuk kívül nincs is más a városban. Talán a Lírát picit jobban kedvelem, mert a munkahelyemtől 4 perc sétára van, és gyakran szoktam náluk átvenni a rendeléseimet. (Plusz jó fej Molylányok is dolgoznak ott!)

5. Szoktál előrendelni?

Nagyon ritkán. Két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor rendeltem elő, de mindnek oka volt. A Fumaxtól* akkor rendeltem elő, ha át tudtam venni a Könyvfesztiválon / Könyvhéten a dolgokat. A Maximtól szoktam, ha több megjelenő könyvük is érdekel, mert 30%-35%-al olcsóbb ilyenkor a könyv. Meg most előrendeltem a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, mert azt szerettem volna Vegazusnak ajándékba adni, és akkor így közösen olvassuk MKK-ra. 
*(Mivel ez az opció megszűnt, nem érzek kényszert előrendelgetni náluk, pedig imádom a kiadót. Mondjuk rengeteg extra munkát okozott nekik a rendezvényes átvétel...)

6. Van havi limited?

Ááááááhhhh... Sajnos képtelen vagyok határokat szabni magamnak... Nem akartam rendelni semmit ebben a hónapban, erre ma érkezik a Mórás új webshopos akció miatt 40%-os Nindzsalány, ai a hónapban a 8. vásárolt könyvem, pedig még csak 10-e van! :( Annyit tudok ilyenkor tenni, hogy nem nézegetem az Akciós könyvek zónát. :D

7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?

Lásd, mint fent.
Igyekszem nem túlzásokba esni, de nehéz.
Megtiltani magamnak, hogy könyvet vegyek, azt viszont butaságnak tűnik... Valahogy nem tartom jónak, ha az ember gátakat emel, mert ha megszegem őket, akkor bűntudatos leszek. (ÉN legalábbis!), és akkor ezen görcsölök. Nem ér annyit pár ezer* forint, hogy ilyen bolondságokon görcsöljek-idegeskedjek...

*(Ha 3500-4000 Ft / db áron venném a könyveket, és nem akciósan, akkor nyilván számítana persze.)

8. Milyen hosszú a kívánságlistád?

Jelenleg 114 könyvet számlál a Molyos kívánságlistám, de ez a lista a fejemben hosszabb. Szerintem tuti van úgy 300 könyv (minimum), aminek örülnék, ha most azonnal a birtokomban tudhatnám. Valószínűleg ha mindet megkapnám egyszerre, leállna a blog meg az agyam amiatt, hogy minek álljak neki #mostazonnal! Nem is látnátok hetekig. :D

9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?




Most fejeztem be az első részt (Nemezis), amiről hamarosan érkezik a bejegyzésem, és megüt a guta, hogy nincs meg a folytatás! Konkrétan ott tartok, hogy megveszem angolul, csak haladjak már...


Ezt és a folytatását borzalmasan meg akarom szerezni... Szinte minden külföldi oldalra fel vagyok regelre, hátha egyszer visítanak, hogy éppen nem 5ezerért vesztegetik őket. :D Imádom a podcastet.


Ennek nincs különösebb oka, csak imádom a hasonló sztorikat, és megőrülök érte, mióta beleolvastam amazonon a könyvbe... Olyan Jasper Fforde: A Jane Eyre eset stílusúnak tűnik, azt pedig nagyon szerettem!

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Molyról vagy a Pinterest tábláimról vannak.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése