2018. augusztus 5., vasárnap



Colleen Hoover és Tarryn Fisher: Soha, ​de soha 3. (Never never 3.)



– Mi az, amit legkevésbé szeretnél elfelejteni?
– Téged.



Fülszöveg:
Tudod, ki voltál valaha és ki akarsz lenni a jövőben?

Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek.

Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket?


Könyv információk:

Eredeti mű: Never Never 3.
Eredeti megjelenés éve: 2016

Könyvmolyképző, Szeged, 2018
106 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634573005 ·
Fordította: Matyola Melinda
A sorozat részei:


(befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?
...ha már elolvastam az előző két könyvecskét, akkor tuti, nem itt hagyom abba! #szeretjükbefejezniamegkezdettdolgokat ;)

Szerintem…

Ebben a részben nem sok minden történt. Egy újabb radír után hőseink elolvasgatják az emlékeztetőiket, majd betoppan Silas testvére, és autóba pattannak. Aztán felbukkan Charlie testvére is (Janette), aki elkezd szemezni az exével, aki mintegy véletlenül Silas öccse, közben autózgatnak. OMG. Ez a rész alig szólt valamiről, bár legalább megerősítenek pár korábbi gyanút (Spoiler: hogy Rák / Cora tényleg az apjuk lánya, vagyis a féltestvérük! Spoiler vége). ?!
Ez a rész inkább a családokról, inkább az érzelmekről szólt, illetve arról, hogy igyekeznek a szűkös idő alatt újra egymásba szeretni a főszereplőink. Janette születésnapja és a börtönben tett, érdekes kimenetelű látogatás összébb hozta a kis csapatot, majd egy hatalmas össznépi happy endbe futott ki a történet... Gondolhatnánk, de mégsem. Nem volt giccses, inkább aranyosnak mondható a trilógia (vagy minisorozat) lezárása, ami után még egy epilógust is kapunk az írónőktől, ahol van egy kisebb csavar. (Spoiler: ismét amnéziás rohamaik lesznek?! Spoiler vége.)

Silas és Charlie a motelban

Összességében

Talán a végső megoldás (spoiler: a lelki társak mágnesként vonzódnak egymáshoz, mindenen átlendülünk, ha megtaláljuk a lelki társunkat, satöbbi - spoiler vége) egy kicsit sok volt nekem, de mondjuk azt, hogy meg vagyok elégedve a befejezéssel, és még az epilógus nagyját is szerettem (a legvégét NEM), de ez sosem lesz újraolvasós vagy kedvenc nálam! Elképesztőnek tartom, hogy két ennyire önző emberkének a megjavulására fordítja az univerzum az energiáit*. Totál hiteltelen... 

*(Persze hozzá kell tennem, hogy én a karmában hiszek, és remélem, hogy az ilyenek, mint Silas és Charlie jól pofára esnek, miután végiggörénykedték a középsulit.)

Nagyon tetszett a testvéreik felbukkanása, a szülinapozás és Silas lebukása. Összességében örülök, hogy Silas és Charlie rendbe tette az életét, mégha ilyen zegzugos és misztikus módon is. Ugyanakkor csak annak ajánlom, hogy olvassa el mindhárom részt, akinek legalább az első TETSZETT. (Igen, így nagybetűvel!)

Értékelés: 3
  
Ajánlom, ha…
…szereted az összetett, bonyolult történeteket, aminek az első részében végső soron nem derül ki semmi; ...kedveled a nem tökéletes főszereplőket; szereted az írónők stílusát, történeteit. 

Nem ajánlom, ha… (SPOILER!)
…nem szereted a felejtős / amnéziás témájú sztorikat, amikben az emberek nyomoznak a múltjuk / előző napjuk / rejtélyek után; …nem bírod az unszimpatikus szereplőket (pl.: azokat, akik hajlamosak megcsalni a másikat vagy egyéb módon elárulni); …nem kedveled a nem 100%-os happy endeket.
(SPOILER vége)

Idézetek:
A felnőttek szeretnek úgy tenni, mintha a mi érzéseink nem lennének olyan mélyek és fontosak, mint az övéik, mintha mi túl fiatalok volnánk ahhoz, hogy tudjuk, mit akarunk. Szerintem mi ugyanarra vágyunk, mint ők. Hogy találjunk valakit, aki hisz bennünk. Aki mellettünk áll, és aki miatt kevésbé érezzük magunkat magányosnak.
Nem akarom, hogy őrültnek gondolj, de ha valaha is úgy nézel más lányra, ahogyan rám, kiskanállal vájom ki a szemedet. Talán ki is nyírom a csajt, és az egészet rád kenem. Szóval ha nem akarsz vak börtöntöltelék lenni, azt javaslom, tartsd rajtam a szemed!
– Bízz az ösztöneidben! Ne a szívedben, mert az mindig másoknak akar a kedvében járni, és ne is az agyadban, mert az meg túlságosan is a logikára támaszkodik.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek a Pinterest táblámról származnak: Never Never
Never Never #3 borítók a GoodReadsen.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése