2019. június 30., vasárnap



Havi összefoglaló | 2019 / 6. fejezet: JÚNIUS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Viharos, utazós hónap volt ez a június… 
De nagyon szerettem, mert szinte egyik programom érte a másikat! Bár a fennmaradó időben mégis sikerült széttörnöm a munkahelyi és az otthoni székemet is! :D 
A peches székgyilkosságok mellett SZINTE (!) csak szuper dolgok történtek velem. =^.^= 


Pozitív-negatív randomságok röviden: 
összeállítottuk a TOP10-es ifjúsági listát Merítés-díjon, évadot zártam, nagyon sokat voltam a barátnőimmel, névnapoztam, voltam színházban, múzeumban (bár ott is színdarabot nézni), cirkuszban, jártam Könyvhéten (és pihentem-sorozatoztam Budapesten a kedvenc Vegazusommal), nyaraltam a Balatonon, rengeteget sétáltam (mert elromlott a kocsim), két dokit is megjártam, voltam temetésen (ez volt a mélypont)…

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt júniusban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 24 új könyv került hozzám. Kicsit betett a pénztárcámnak a Könyvhét, mert 18 könyvet szereztem be ebben a hónapban… Kaptam 3-at ajándékba és 3 recim is érkezett.

Vettem (18)
Recenziós példány (3)

Kaptam (3)
Moskát Anita: Irha és bőr (névnapomra ajándékba Molyos eseményre =^.^=)
Zachary Mason: Void Star (névnapomra barátnőmtől)
Anne L. Green: Elvakult szerető (V zsákbamacskájába volt, de mivel gyűjtöm az ALG-ket, megkaptam tőle)

– Más érdekeltségek –

#boldogság

 Szimirzával is felmentünk egy napra Budapestre a Könyvhétre, aztán két napot Vegazusnál töltöttem hétvégén, és vele is a Duna Korzón töltöttük az egyik napot! Még mindig nagyon jó élmény ez a könyves buli - főleg jó társaságban éri meg nekivágni!

Nyertem cirkuszjegyeket, és elmentünk a Nagyival megnézni az Aladdin showt. (Instakép itt.) Szeretem, hogy mindenre rá lehet venni az öreglányt, és 80 évesen is eljön az unokájával bulizni a cirkuszba! =^.^=

Megnézhettük A NAGY ROMULUS című előadást Budapesten az Aquincumi Múzeumban az igazgatóink jóvoltából (ugyanis játszanak benne több színészünkkel egyetemben)!


 Beregisztráltam kb. 1 hete a Harry Potter GO néven elhíresült WIZARDS UNITE játékba. Sétálni nem nagyon éri meg vele, mert a séta nálam egy folyamatos tevékenység, míg ebben 5 másodpercenként le kell fagyni hosszú percekre, hogy teljesítsd a felbukkanó küldetéseket. A Pokemon GOban valahogy nem álltunk soha ennyit egyhelyben... De ezt leszámítva jópofa, és nekem bejön. (Kódom: 8349 9051 5268 - lehet jelölgetni.)

SZÍNHÁZ:

Megnéztem az idei ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK középsulik közti versenyelőadást, újra megnéztük a TERMINÁLt évadzáró után, volt egy titkos munkabemutatónk – LILIOM -, aminek benéztünk a főpróbájára (majd jövőre játsszuk, tuti újra meg fogom nézni), és ugye a már említett A NAGY ROMULUSt is láttam. (Ezt is nagyon szívesen újra megnézném! Meg újra meg újra meg újra…) 

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:

Anyuval: Befejeztük a Doktor Murphyt, megnéztük a Halálos fegyver utolsó évadát, és belevágtunk a Gyilkos elmék 14. évadának (ami előtt muszáj volt újranéznünk a 13. évadot valami oknál fogva *khkhm* Anyu akarta…).


Egyedül lenyomtam a CSERNOBIL című minisorozatot (iszonyatos, ütős, de érdemes megnézni - kivéve, ha a szomorúfűz bánata is bántja a lelked); Vegazussal meg elkezdtük a SPACED című sorozatot. (Az első évaddal már majdnem végeztem, de egyedül uncsi halálra nevetni magam. :D)

Egyedül inkább filmezek… Elég sok LMBT+ és egyéb régóta tervezett filmet lenyomtam a ráérő időmben. Új kedvencet avattam: Büszkeség és bányászélet (2014) (mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom). Transamerica (2005) – ez nem tetszett, bár a színészeket bírtam. Carol (2015) – ez nem jött be, de a színészek játéka sem. 1:54 (2016) – érdekes, de borzasztó, és totál befordultam tőle. A homár (2015) – ezt azóta se értem, hogy mi a fene volt, de a színészek miatt néztem meg. Szólíts a neveden (2017) – nagyon tetszett, kivéve az a bizonyos barackos rész (amúgy gyönyörű, szép a zene, idilliek a képek - ajánlom. Démonok között 2 (2016) – szóra se érdemesen sz*r! Bohém rapszódia (2018) – jaj, ezért is odáig voltam! Abszolút többször nézős, imádom Rami Maleket legyen akár hacker, akár énekes legenda. Zöld könyv – Útmutató az élethez (2018) – uhh, egynek JÓ volt, de nagyon bánt a rasszizmus, ezért tényleg elég volt egyszer megnézni. Looper – A jövő gyilkosa (2012) – ennél az „egynek elment” abszolút negatív… Elizabethtown (2005) – szerintem ez nem tetszett volna, ha nem imádnám a két főszereplő színészt. Hozzám jössz, haver? (2017) – ISZONYAT POÉN volt! Gyorsan várólistáztam a két bolond pasi összes többi filmjét!



– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan /papírpéldány nálam/:

- MKK:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Hát… túlestünk ezen is. Elolvastam, megnéztem a filmet, és most igyekszem elfelejteni a történet létezését… Hüpp…

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

JÚLIUSBAN: – az általam legkevésbé várt regény vár ránk… A Hallgasd a holtak énekét! -től konkrétan rettegtem, de aztán nemrég beleolvastam, és most minden rosszabb. :D Az eleje kész horror, pedig az én lelkem se kézzel vert csipke.

  
A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

8 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim: 

Blogturné Klub extrák: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


1 megjegyzés:

  1. Jaa, hogy a HP játékot már ismered? :D
    Ne ijesztgess a júliusi könyvvel!! Horror? Brrr.... (de milyen jó már ez a "nem kézzel vert csipke" mondás! :D )

    VálaszTörlés