2016. május 28., szombat



Cassandra Clare és Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 1.)



    – Szórólapokat kellene gyártanunk – vetette fel Simon, mire George elvigyorodott. – Egy csomóan összeállhatnánk fekete ruhában, és odaírhatnánk, hogy: „SZERETNÉL TE IS ILYEN TÖKÖS LENNI?” Hozz össze az árnyvadászok marketingosztályával. Több gyöngyszem is van még ott, ahonnan ez jött.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián.
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?

Eredeti cím: Welcome to Shadowhunter Academy
Eredeti megjelenés éve: 2015

Olvasott kiadás:
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
76 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994245 ·
Fordította: Kamper Gergely
3. Olvass el egy könyvet egy ültő helyedben (avagy: egy rövid könyv, amit kb. 24 óra alatt el tudsz olvasni)!
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el? Kíváncsi voltam rá.

Figyelem!
CSAK és KIZÁRÓLAG akkor kezdj bele ebbe a SOROZATBA,
ha már olvastad a MENNYEI TŰZ VÁROSA című könyvet!


Az Árnyvadász Akadémia történetekről


Az a helyzet, hogy a Mennyei Tűz Városa után vagyunk… és én azt nem olvastam. Tudnám, mi van?! –érzéssel olvastam Simon történetének a kezdetét. Ide-oda kapkodtam a fejem, annyi mindent lespoilerezett nekem nagy hirtelen a novella. (Kik haltak meg, mi történt meg hasonlók…)
Az Akadémia roppant kiábrándító hely, mert egy düledező rom, ahova bepakolnak pár kölyköt. Ráadásul kevés a tanár – és ők is milyenek már… -, kevés a gyerek, de még így is megvan a klasszikus menők-lúzerek felállás. Simont és a köré gyűlő kis csapatot nagyon kedvelem – főleg George Lovelace-t! Kíváncsi vagyok rá, hogy mit alakítanak és érdekel Catarina Loss is, aki ebbe a novellafüzérbe végre főbb szerepet kapott!
 
Szerintem

Nagyon izgalmas volt - és sajnálom, de őszintén szólva, nem hittem volna, hogy érdekelni fog, mi történik Simonnal! Pedig érdemes belevágni, mert egy teljesen új lapot nyit az eddigi szerelmes-nyűglődő, világ leromboló sorozat után. Teljesen más aspektusát ismerjük meg az árnyvadászok világának, ami nekem nagyon bejön! Újabb bőrlenyúzás, valóban, de nem tudok haragudni CC-re, amiért folytatja – jól csinálja. 

Jó kis sorozat lesz ez! Kezdem megkedvelni ezt az új-Simont és a kis csapatát, bár az akadémiai helyzetek miatt nem irigylem őket. Humoros és izgalmas novella volt, de bár kiadnák majd inkább egybe az összeset. (Elkezdtem felvásárolni az egyes részeket, mert a Bane-krónikákat se adták ki végül egyben, így erre sem látok sok esélyt…) 

Értékelés: 5

(Nagyon, nagyon SPOILERES rész!)

Miről szól a rész? Honnan indul a sztori?

Adott Simon, aki el akar húzni a barátaitól, mert nem emlékszik rájuk, csak néha berémlenek neki a többiekhez fűződő érzései… vagyis az érzéseinek a halovány árnyéka, ami abszolút felkavaró lehet! Teljesen megértem, hogy nem bír ott maradni. Mivel valahogyan ÚJRA EMBER, így felveszik az Árnyvadász Akadémiára, amit azért nyitnak újra, mert rengeteg árnyvadászt vesztettek a háborúban…
A hely lepra, de Simont jobban megviseli, hogy fel-felbukkanó emléktöredékei mellett eszébe jutnak a veszteségei is. Például így tudtam meg, hogy a 6. részben meghalt egy nagyon kedvenc szereplőm, ami miatt majdnem én is elsírtam magam… egyrészt mert fájt a spoiler, másrészt váratlanul ért…
(SPOILER vége!)

Kedvcsináló idézetek:
Másnap megint levest kaptak vacsorára. Hosszú napok óta minden egyes étkezésnél levest ettek. Simon már nem is emlékezett a leves előtti életre, és másra sem vágyott, mint hogy eljusson a leves utáni életbe.
– Szívesen hallanék még a kalandjaidról – mondta Julie. – Amire csak emlékszel. Főleg, ha Jace Herondale is szerepel bennük. Nem tudod véletlenül, hogyan szerezte azt a szexi heget a torkán?
– Á! – szólt Simon. – Ami azt illeti… emlékszem. Igazából… az én voltam.
Mindenki rámeredt.
– Lehet, hogy megharaptam. Egy icike-picikét. Épp csak megcsíptem a fogammal.
– Finom volt? – kérdezte Julie némi gondolkodás után. – Úgy néz ki, mint aki nagyon finom lehet.
– Hm – mélázott el Simon. – Nem egy pohár narancsléről beszélgetünk.
Az Intézet magas kőkerítése által körbezárt kert növényeit fojtogatta az odakint futó New York-i sugárút közelsége. Voltak odabent kőből kirakott, lenyűgöző gyalogutak, padok, sőt egy angyalszobor is, ami a Doctor Who-rajongó Simonra mindig a frászt hozta. Az angyal éppenséggel nem sírt, mint a sorozatban, de a fiú ízlésének így is éppen elég depressziósnak hatott.
◈◈◈◈◈
A képek a gyűjteményes tábláimról származnak*

Az Árnyvadász Akadémia sorozat részei:
2. Az elveszett Herondale
3. A Whitechapel réme
4. Csak árnyékok
5. Az imádott gonosz
6. Sápadt királyok, hercegek
7. Keserű szájíz
8. The Fiery Trial (angol)
9. Born to Endless Night (angol)
10. Angels Twice Descending (angol)
◈◈◈◈◈


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése