2016. május 21., szombat



AniTiger – Tavaszi nagytakarítás! Book Tag


Reader by Claudia Tremblay
Az a helyzet, hogy mániákus takarító vagyok. Félreértés ne essék, én is elvagyok a magam kis kupijában és nem állok neki minden pormacska láttán kitakarítani a lakást tetőtől-talpig, de nálunk is megvannak az évszak saját nagytakarításai… A sok „kicsi” takarítás mellett, amiket soron kívül szükségesnek ítélek, mert 1) a pormacskák megalapították a saját kolóniájukat és elkezdték a kutyám leigázását, vagy 2) valami idegbajom van. (Ha random nekiállok takarítani a család tudja, hogy hagyni kell… ez van! :))
A molyos frissemben jött fel ez a book tag és egyből kedvet kaptam a kitöltéséhez. (Forrás: mrsp | Egy könyvfüggő vallomásai) Hangulatos, jók a kérdései és rám fért már egy kis gondolkozás. (Szeretem a book tagekben, hogy mindenféle olvasásélményt eszembe juttatnak.)

❖❖❖❖❖
Nehéz elkezdeni
Egy könyv/sorozat, amit nehezedre esett elkezdeni a mérete miatt

Általában a legtöbb vastagabb könyvbe nehezen kezdek bele és nem azért, mert ne érdekelne vagy ne tudnám elolvasni… Nem tudom, talán megrémít? Ilyen például a BATTLE ROYALE is – nagyon akartam, megvettem, feltettem a polcra, aztán egy közös olvasás (TEO) vett rá a belekezdésre.

Aktualitás: jelenleg ugye az Outlander-sorozattal küzdök. Az első részbe is nagyon nehezen kezdtem bele idén februárban, de abszolút nem csúszik… Hiába érdekel a sztori, nehéz magammal hurcolnom a picit több, mint 900 oldalas könyvet…

A szekrény tartalmának kiselejtezése
Egy könyv/sorozat, amit bárcsak ne vettél volna meg

Nem szoktam megbánni a vásárlásaimat, nem mondom, hogy egy könyv esetében nem rezgett a léc (Dave Eggers: Ahol a vadak várnak), de még őt se bántam meg. Ha meg is veszem és nem tetszik, utána továbbajándékozom vagy eladom vagy elcserélem, szóval egyrészt megismertem a sztoriját, másrészt majd oda kerül, ahova kerülnie kellett.
Nem vagyok megbánós típus.

Szellőztetés | Egy felfrissítő könyv

Sarah Addison Allen:
Nekem az írónő összes könyve olyan, mint egy korty friss levegő. Szeretem, mert szellemes, üdítő, könnyed és humoros dolgokat ír. A kedvencem eddig az Édes Élet volt tőle, de A barackfa titka tényleg egy korty friss levegő volt!

Az ágynemű kimosása | Egy könyv, amiben pár jelenetet bárcsak átírhatnál

City of Bones Trio by Taki-lavi
Igazából marha nagy spoiler lenne, amit átírnék. Maradjunk annyiban, hogy van benne egy – szerintem! – igazságtalan, értelmetlen elhalálozás, amit átírnék. (Aki olvasta, nyilván sejti, hogy mely részét éreztem igazságtalannak…)

Lomtalanítás | Egy sorozat-tag, amire nem lett volna szükség

Valamelyik Végzet Ereklyéi részt annyira átvezető résznek éreztem, hogy csak na! Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy nem volt rá szükség, mert ha a fő szálak nem is haladtak, attól még a mellékszálak mentek és tetszettek.

A kilincsek kifényesítése | Egy könyv tiszta lezárással

Annyira szerettem ezt a trilógiát, de elképzelni sem tudtam, hogyan fogja tudni lezárni az írónő… hát remekül zárta le, annyi biztos! Imádom!


Nyújtózkodás, hogy le tudjuk porolni a csillárt
Egy könyv, ami túl keményen próbálkozott átadni bizonyos üzenetet
 
Mármint itt olyasmire kéne gondolnom, mint amikor el kellett volna hinnem, hogy Cortez istekirályszupermenő csávó…? Jah, azt hiszem, egy sorozat első pár része, hirtelen beugrott…
(Linkek: SzJG 1, 2, 3)

A takarítás vége, mikor már fáradt vagy, de elégedett is
Egy könyv, ami kicsit fárasztó volt, de elégedettséggel töltött el, hogy elolvastad

Már biztosan írtam, de régóta szemeztem a könyvvel, de nem igazán volt kedvem / lehetőségem belevágni. Jól esett, hogy végre megismertem a Metró világát… bár iszonyatosan elfárasztott. Volt olyan, hogy belealudtam… :D


A tag szabadon vihető, mint általában!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖

3 megjegyzés:

  1. Jópofa :) Az elején még nem egészen értettem a booktag koncepcióját (sőt, még most se értem, hogy pl. az ágynemű kimosása hogyan hozható összefüggésbe a jelenet átírásával), de a lényeg, hogy tetszettek a válaszaid. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó volt! :) A Metró sorozatba bele akarok kezdeni.. ezek szerint csak akkor vágjak bele, ha biztosan nem vagyok álmos? :)
    A vaskos könyvekkel hasonlóan vagyunk. Én is nehezen veszem rá magam, hogy nekikezdjek, még ha tudom, hogy remek olvasmánynak nézek elébe. A Gyűrűk Ura trilógiának ezért nem álltam még neki.. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis poszt lett ez, lehet, hogy elviszem :) vagy ha idén nem, majd jövőre.
    (elaludtál? :D ez de helyes, hogy így megvallod)

    VálaszTörlés