2016. május 29., vasárnap



Tara Sue Me: Az alávetett (Alávetett-trilógia 1.)

 (18+)

   – Az embereket annyira lefoglalja a saját kis világuk, hogy nem veszik észre, mi folyik körülöttük. Életbe vágóan fontos dolog is történhetne mellettük, akkor sem vennék észre.


Fülszöveg:
Abby King a titkos fantáziájának él.
New York a West Industries jóképű és briliáns igazgatójaként ismeri Nathaniel Westet, de Abby többet is tud róla: a férfi egy gyakorlott, szexi domináns, aki új alávetettet keres magának. Abby, aki szeretné egyszerű könyvtárosi életét feldobni, és belevetni magát a gyönyörök világát, felajánlja magát Nathanielnek, hogy teljesítse be legtitkosabb vágyait.
A Mesterrel töltött egyetlen hétvége után Abby már tudja, hogy még többet akar, és ezért hajlandó alávetni magát Nathaniel feltételeinek. De a gyönyör ellenére, amit a vállalkozó szellemű Abby kap, a szabályok mögé rejtőző Nathaniel mindvégig hideg és távolságtartó marad.
Ahogy Abby egyre mélyebben bonyolódik bele a hatalom és szenvedély szívfájdító világába, attól fél, hogy Nathaniel szíve sohasem lesz elérhető számára – a sajátját pedig aligha tudja megmenteni…

Könyv információk:

Eredeti mű: The Submissive         
Eredeti megjelenés éve: 2013

Művelt Nép, 2016
384 oldal · e-könyv
ISBN: 9786155617478 ·
Fordította: Angster László
Submassive sztorik:

1. Az alávetett
2. A domináns
3. The Training (angol)
3,5. The Chalet (angol)
(befejezett alap trilógia)

4. Seduced By Fire (angol)
5. The Enticement (angol)
6. The Collar (angol)
7. The Exhibitionist (angol)
8. The Master (angol)
9. The Exposure (angol)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?
Egy kihíváshoz (Népszerű könyvek 3. felvonás) ez volt a legelérhetőbb és ez kecsegtetett azzal, hogy totál zombiba is el lehet olvasni hamar.

Morgolódó bevezető

Ha nem olvastam volna Tiffany Reisz – Eredendő bűnösök sorozatát (ami örök kedvenc BDSM témakörben), akkor kezdeném úgy érezni, mintha a M/s és a D/s irodalom nem áll másból, mint abból, hogy vannak az önmagukat Dom-nak kinevező, nagyon gazdag pasik, akiknek van egy cégük* és a cégük által megismernek egy nem túl kezes bárány hölgyet, akiből majd ők kezes bárányt csinálgatnak. Szerintük persze, ugyanis a nők máshogy gondolják ezekben a könyvek… A lényeg az, hogy szerintem a BDSM témában is lehet egyedit alkotni, unalmasak ezek az egy kaptafára készült sztorik – főleg a Twilight-fanficből írtakat unom már különösen.

*(OFF: Vagy azt akarják sugallni, hogy minden nagyvállalat férfi vezetője Domináns? Csak nem! Az elég aggasztó lenne. :D)

Apollo
Szerintem

Maga a történet nem volt annyira rettenetes, mert a nő nem állt le magával társalogni és ez nagyon sok piros pontot ér nálam, de nem is volt jól megírva. Az in medias res –kezdés tetszett, de a későbbiekben néha teljesen átment katyvaszba a sztori és elgondolkodtam rajta, hogy vajon véletlenül kettőt lapoztam-e?

Nathaniel és Abby lényegesen szerethetőbb és összeillőbb páros, mint Szürke úr meg az ő Anája, de még Gideon Crosst is lekörözték az ő Evajával… A történetük kifejezetten tetszett, adott némi plusz löketet neki a múltbéli „titok”, de a műveltségi vetélkedőik győztek meg igazán arról, hogy ezek ketten jók együtt. (Szeretem, ha intellektusban is társ a társunk, nem csak khm… másban.)

Pacsi az írónőnek Felicia Kelly-ért, ugyanis rühellem az olyan alibi barátnőket, akiket beleírnak a könyvbe, hogy ott legyenek és ennyi… Felicia TÉNYLEG BARÁT, és mint olyan megvédené a barátnője érdekeit akkor is, ha ő nem örül neki. Sajnálom, hogy az ő története olyan sietős, összecsapott lett. Furcsa volt a rohanás körülötte…

Összességében

Maga az alapötlet és az írásmód hagyott kívánni valót maga után, de a főszereplőket bírtam. Nem mondom, hogy ez a „szájjal szolgálás” dolog nem idegesített, mert lekaparom az arcomat ettől a kifejezéstől… de gyorsan haladós, pörgős történet volt, és aki szereti a hasonlókat, annak ez is tetszeni fog.
Tetszettek az idézetek, a költészet és a könyvtár belekeverése a könyvbe. (Persze nem ARRA a belekeverésre gondolok, hanem alapjaiban arra, hogy Abby könyvtáros.) Meg a kaják! Jut eszembe, imádtam, hogy ennyire sokat főznek mindenfélét - mióta olvastam a könyvet, azóta ennék egy igazi French Toastot, pedig nem szeretem a banánt kajába darabolva.
Érdekel a folytatás… bár így is lehetne kerek.

Értékelés: 3,5
  
Ajánlom, ha… nem adtad fel a Szürke úr 50 elcseszett árnyalata után vagy nem találkoztál még vele; olvasnál valami romantikus Dom/sub sztorit; bírod a tragikus múltú, ámde marha gazdag pacákok szexuális perverziót taglaló történeteket, amikben rátalálnak a nagy szerelemre (pár próbakör után, if you know what I mean).

Nem ajánlom, ha… eleged van a Crossfire-ből és/vagy a Grey Enterprises-ból; nem kedveled a szexuális perverziókat; nem bírod a fanficekből átírt Alkonyat-sztorikat.


(enyhén SPOILERES részek)
Nincs új a nap alatt!
– avagy Mr. Grey, Mr. Cross és Mr. West leülnek beszélgetni

Tulajdonképpen ismét kaptam egy gazdag pacákot, akinek van némi baj a múltjával, de közben szegénykém piszok gazdag… szóval totál brühühü az élete. Harmadszor már marhára nem hat meg!

Egyszer ott van A szürke ötven árnyalatában (blogos értékelés itt) Christian Grey szívatja a béna, kis dadogós, IQ harcos Anát, mert nem szerették eléggé gyerekkorában (sőt!). Másodszor ott van a Hozzád kötve című könyv (blogos értékelés itt), amiben Gideon Cross picit eltérő módon ugyan, de szintén becserkészik egy nőcit, miközben a maga démonaival harcol… És most itt van Nathaniel West, aki egy bizalomra épülendő D/s kapcsolatban akkorákat kamuzik a szerelem nevében, hogy kihullik a hajam, miközben Mr. Grey mintájára szépen magához köti a kalandozó kedvű könyvtáros kisasszonyt.
Mindegy, a lényeg, hogy néha zavart olvasás közben az „ezt már egyszer olvastam”-érzés… így összefoglalnám, hogy miben hasonlít és különbözik a többiektől – főleg Greytől - Nathaniel West. 

 (enyhe SPOILER vége)

Azonosságok
Értékelendő különbségek
- nagy cég
- magánygép
- jótékonyság
- gyermekkori trauma
- problémás exnők
- „nem igazi”, de szerető család
- zongora
- könyvtár (A szépség és a szörnyetegből lopva…)
- tökös legjobb barátnő (Felicia Kelly, aki nem csak ímmel-ámmal áll ki Abby mellett)
- kutya (golden retriever, Apollo)
- NINCS belső istennő!
- relatíve egészséges kapcsolat, normális megállapodással

Kedvcsináló idézetek:
Amikor Nathaniel később bejött, a pultnál talált engem, a fejemet a kezemre támasztva, amint két, címke nélküli dobozt bámulok.
– Abigail?
– Próbálom kitalálni, hogy egy ilyen ember, mint te, miért tart címke nélküli konzervdobozokat a konyhájában.
– A kisebben olasz paprika van – lépett közelebb hozzám. – A nagyobban annak a kíváncsiskodó alávetettnek a maradványai, aki a legutóbb zavarni merészelt a címke nélküli konzervjeim miatt.
– Ez figyelmeztetés?
– Az – mosolyodott el.
– Reggeli – mondta Nathaniel, és elém tolta az asztalt, hogy egyek. – Ezúttal sonkás-sajtos omlett.
– Szaladnom kell, Abby – mondta Felicia, majd odajött, és megpuszilt. – Még pakolnom is kell.
Gyógyulj meg! Hívlak, amint tudlak. – Nathaniel felé fordult. – Ha bántod, levágom a farkad, és feltálalom neked reggelire!
– Felicia Kelly! – kapkodtam a levegőt döbbenten.
– Bocsánat. Egyszerűen csak kijött – mondta, és Nathanielre mutatott. – De komolyan gondoltam.
Megfordult, és letette a dobozt az ágya melletti öltözőszekrényre. Amikor ismét rám nézett, egy kettős zsinórfonatú platina nyakék volt a kezében. A napfény megcsillant a fémbe helyezett gyémántokon.
– Ha úgy döntesz, hogy ezt viseled, akkor ez lesz a jele annak, hogy az enyém vagy. Az enyém, akivel azt csinálok, amit akarok. Engedelmeskedni fogsz nekem, és sohasem kérdezed meg, hogy miért teszem azt, amit teszek. A hétvégéid mind az enyémek, és olyankor azt csinálod, amit mondok. A tested is az enyém, és úgy használom, ahogy nekem tetszik. Sohasem leszek durva, és nem okozok neked maradandó károsodást, de nem leszek engedékeny mester, Abigail…! Olyan dolgokat csináltatok majd veled, amiket eddig el sem tudtál képzelni, de olyan gyönyört is nyújtok neked, amiben még nem volt részed. – A bőrömön hideg verejték cseppjei ütköztek ki. Most még közelebb lépett.
– Megértetted?
◈◈◈◈◈
A képek a Pinterest táblámról származnak:
◈◈◈◈◈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése