2018. szeptember 19., szerda



BTK Születésnapi Turné | 5 éves lett a Blogturné Klub!


  
Heyho!
Az a helyzet, hogy nemrég bekerültem a Blogturné Klub tagjai közé, így elég sűrűn fogok új könyvekről írni – aki követ instán vagy Molyon tudhatja, hogy éppen néhány várható Könyvmolyképzős megjelenés várható a blogon (pl.: Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!, Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg) -, amiket természetesen meg is lehet nyerni, ha végigmész a turné állomásain!

A mai bejegyzésről:
Fennállásának ötödik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni - hisz ti is részesei vagytok ennek az élménynek. Ennek örömére kezetekbe adtuk a gyeplőt, teret engedhettetek legkíváncsibb éneteknek és tabuk nélkül kérdezhettetek tőlünk. Most pedig rajtunk a sor, hogy megválaszoljuk őket.
Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv
›››› A TI KÉRDÉSEITEK ‹‹‹‹
Öt év során sok új taggal bővült a csapat. Milyen érzés volt újként csatlakozni egy kiforrott csapathoz?
Ez a legaktuálisabb kérdés számomra, így erre válaszolnék először! Aggódtam, mert mindig fura bekerülni egy új csapatba, de kellemesen csalódtam, mert egy segítőkész, befogadó közösségre találtam. Nem félek tőlük butaságokat kérdezni, és azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. :))

Van olyan könyv, aminél epekedve várjátok a folytatást (de az csak nem akar eljönni)?
A Thursday Next / Eredendő bűnösök / Füst és csont leánya / Etetés című sorozatok folytatását nagyon várom, de ezeket elkaszálták... De nagyon várom a Holdbéli krónikák sorozat folytatását, és a nemrég olvasott A kegyetlen herceg következő részét!

Melyik a kedvenc könyved?
Most és mindörökké Ernest Cline: Ready Player One. (Ha sorozatról van szó, akkor természetesen a Harry Potter széria a favorit.)

Ki(k) a kedvenc szerző(i)d?
Dan Wells. Virág Emília. Neil Gaiman. Cassandra Clare. Christopher Moore. Most éppen ők vannak a TOP5-ös listámon, persze a kedvenc szerzőim listája hosszabb...

Van úgy, hogy nagyon szerettek egy írót, de az aktuális könyvét utáljátok? Ha igen, melyik könyv az?
Beszéljünk Jane Austen egyik könyvéről, A klastrom titkáról. Rühelltem azt a könyvet! Pedig a főszereplő leány, Catherine Morland egy igazi könyvmoly, és oda meg vissza vagyok Henry Tilney-ért is... Nem értem.

Ha egy könyv nagy ellenszenvet váltott ki belőletek, más oldalakon lévő értékeléseknél, ahol pozitívan áradoznak róla, éreztek késztetést arra, hogy hozzászóljatok és elmondjátok a saját véleményeteket?
Nem szoktam késztetést érezni arra, hogy elrontsam mások örömét. Biztos van olyan, hogy imádok valamit, amitől más agya ledobta az ékszíjat. (Persze hozzátenném, hogy ha a barátnőmé az a bizonyos lelkendező értékelést, akkor bizony nekiállok vele kivesézni, hogy miért szerette-miért utáltam, de privátban.) =^.^=

Mit szeretsz a (könyves) bloggerkedésben?
Imádok olvasni, írni, mesélni, képeket és idézeteket keresgélni. Boldog vagyok, ha hozzászólnak a posztjaimhoz, a képeimhez. Örülök, hogy könyvet vagy filmet /sorozatot ajánlanak nekem. Szeretem a könyves bloggerek közösségét, a Mini-Könyvklubot – mindent szeretek a blogolásban! :))

Honnan jött a blogod neve?
Eléggé dühös tudok lenni, amikor olvasás közben zaklatnak. Gimis koromban rengetegszer mondtam, hogy Hagyjatok! Olvasok!, amikor szünetben zaklattak. Azt hiszem, illik hozzám a blog neve. (Igen, tudok antiszociális is lenni. Sőt!)

Egészítsd ki: Bárcsak több …………. témájú könyv lenne?
...időutazós disztópia témájú... YA-regényben persze. (Ugyanitt kérdezem, hogy nem akarná végre valaki kiadni magyarul az All Our Yesterdays című könyvet?)

A legérdekesebb könyv, amit valaha olvastál?
Ben Elton: Vakvilág – rémesen nyomasztó könyv, szinte agyonnyomott. Mégis magasan a legérdekesebb könyv, amit valaha olvastam.

Milyen könyvformátumot szeretsz inkább, miért? (Nyomtatott vs. Ebook vs. Hangoskönyv)
Nyomtatott papírkönyv párti vagyok, mert szeretem őket fogdosni, pakolászni, szaglászni és lapozgatni. Persze mivel éppen új családtaggal bővültünk – beköltözött hozzám egy Kindle -, így elkezdek nyitni az e-bookok felé is. A hangoskönyvekhez ritkán kapok kedvet, de néha munka, játék vagy főzés közben szoktam hallgatni.

Használsz könyvjelzőt? Mit?
Igen, használok, és gyűjtöm is őket. Persze az esetek felében jut csak eszembe, hogy használhatnám is a könyvjelzőimet, mert könnyebb az éppen használt öntapadós jelölőcímkét bedobni az oldalak közé...

Hány oldalas volt a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?
Még a régi kiadású J. R. Ward: Feloldozott szerető című könyv a maga 782 oldalával. Ha számít, hogy valami két kötetben lett kiadva, akkor a leghosszabb olvasmányom ő volt: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II. (~ 1200 oldal).

Szoktál jegyzetelni olvasás közben?
Abszolút! Az esetek 95%-ában készítek jegyzeteket és a kedvenc részeimet még címkézem is. :D Címkézés alatt ezt a telecetlizést értem, amit a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság című könyv ellen is elkövettem:


Ha lenne egy olyan könyvespolcod, ami egy rejtett szobába vezetne, melyik könyv lenne a „kilincs”?
Juan José Millás: A szekrényjáró – szeretem, mert anyukámtól kaptam, de egy életre elégszer olvastam már. Amúgy nem egy jó könyv és a borítója se szép, tuti senki nem kapná csak úgy le a polcról.

›››› EXTRA KÉRDÉS ZAKKANT OLVASTÓL ‹‹‹‹
Mennyit költesz átlagosan egy hónapban könyvre? (Vagy akár lehet évi átlag is) Mennyi a reci, mennyi a vásárlás? (Ha vásárolsz, akkor akcióban vagy teljes áron veszed a könyveket?)

Ez nehéz, mert gyakran veszek ajándékba könyvet, és arról nem tudok nyilatkozni... A saját évi átlagom... Mondjuk, hogy 50ezerre gondolnék, de tavaly ennek a dupláját vertem el könyvekre (mert kaptam karácsonyra könyvutalványt (36e)), és idén is túlléptem már egy kicsivel. :D Persze rengeteg könyvről van szó, mert igazi akcióvadász vagyok! Relatíve kevés recit kérek-kapok, idén 8 volt eddig (de ez a BTK miatt  máremelkedett), tavaly kb. 20 recenziót olvastam.


Nyereményjáték:
6 meglepetéskönyv kerül kisorsolásra! Minden állomáson egy-egy bloggerünk jellemzőit találod, ami alapján meg kell tippelned, kiről van szó és beírnod a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! Csak magyarországi címre postázunk, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, utána automatikusan újat sorsolunk.

Feladvány: Vérbeli polihisztor, nem csak olvassa és véleményezi a jobbnál jobb történeteket, hanem meg is álmodja őket... méghozzá a tőle megszokott merészséggel. Ha követed, biztos nem maradsz le a legfrissebb hírekről, legyen szó sorozatokról, könyves vagy filmes infómorzsákról.



ÁLLOMÁSOK:

09/11 Dreamworld
09/20 Betonka szerint a világ…
09/21 KönyvParfé
09/22 Olvasónapló
09/23 Insane Life
09/24 Szembetűnő
09/25 A Szofisztikált Macska
09/26 Blogturné Klub

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is! Köszönöm a figyelmet!
vvvvv



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése