2018. szeptember 24., hétfő



Kedvenc idézeteim | Blogturné Extra (Élni akarok!)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


Rácz-Stefán Tibor idén ősszel újabb könyvvel jelentkezik. Tőle már jól megszokottan előkerülnek nehéz témák, élvezhetjük a popkultúra utalásokat és természetesen a romantikus szívűek egy újabb párosért szoríthatnak. De figyelem - nem garantáljuk, hogy ezúttal szárazon maradnak a szemek!
Egy jó csomag zsepivel felszerelkezve a Blogturné Klub csapata is elindult, hogy megismerje Lilla és Noel történetét. Tartsatok velünk, és ha ügyesek vagytok, a könyv 3 példányának egyike is a Tiétek lehet.

Fülszöveg:
Mernél szeretni, ha az időd lejárt?
Lilla már évek óta a halál árnyékában él. Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit. Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…
Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot. Nem is sejti Lilla sorsát.
A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit. Mi a jobb? Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?
Éld meg a csodákat!

Oldalszám: 256 / ISBN: 9789634575405 
Várható megjelenés: 2018.10.02


--- Olvassatok tovább a kedvenc idézeteimhez! ---
vvvvv
1.
Hónapok óta tervezem a döntést. Alaposan megfontoltam mindent, és bármi is legyen, ez az én életem. Az én kötelességem eldönteni, hogy mihez akarok kezdeni vele.
Én pedig élni akarok!
2.
Haldoklom, az életem a végéhez közelít. Miért ne élhetném le úgy az utolsó heteimet, ahogy én akarom?
3.
– Könyörögve kérem, ne! Annyira fáradt vagyok, nem megy már a küzdelem – fakadtam ki, és közben alig bírtam visszatartani a könnyeim. – Otthon akarok meghalni, a saját ágyamban, miközben körbevesznek a szeretteim. El akarom előtte rendezni a dolgaim, és szeretném teljesíteni a bakancslistám.
4.
Ez nem egy sima Instagram-oldal volt, hanem egy művész nyilvános kiállítása. Mindenféle képet kitett: a természetről, emberekről, tárgyakról, és igen, néha még kajáról is. A foodporn mint Insta-jelenség szerintem tré, mert nem vagyok kíváncsi arra, hogy ki mit evett, de az ő képein a tányérokon nem étel volt, hanem egy műalkotás. Az emberek a fotóin éltek, mintha láttam volna a gondolataikat, az álmaikat. Az ő szemén át a világ egyszerűen gyönyörű volt, még egy házat is úgy tudott lefotózni, hogy lehengerlően szépnek tűnjön. Minden képénél ott volt a #nofilter hashtag, és neki el is hittem, hogy nem a tökéletesített filtereken át szemléli a világot.
(Beloved / Jaeliu manga)
5.
Olyan volt az a csók, mint amikor csekkolod egy könyv fülszövegét, és tudod, hogy imádni fogod, de minden képzeleted felülmúlja az, amikor végre olvashatod. Egyszerűen szavakat is nehéz találni rá!
6.
– Nem szeretném látni a másik arcán azt, ha nem tetszik a képem. Nem tudom, miért van ez, de sosem csíptem élőben szembesülni az emberek reakciójával. Minden fotóm személyes, életem egy-egy darabkája, amit szívesen megosztok arctalan emberekkel, de nem olyanokkal, akik itt ülnek mellettem, és egy-egy mozdulatukkal azt üzenhetik, hogy szar az, amit jónak hiszek. Értéktelen. Mert mi van, ha én is az vagyok?

7.
– Nekem csak az számít, hogy boldog legyél. Nem tagadom, féltelek, mert jó pár nehézséged lesz az életben, de én egy akadályt sem gördítek eléd. Úgy szeretlek, ahogy vagy, és mára csak egy elvet vallok: A szerelem az szerelem, és pont.
8.
– Ó, de jó lesz – dörzsöltem a kesztyűs kezem, és vigyorogva folytattam. – Szétrúglak, hóember, és rohadtul fogom élvezni.
Tudtam, hogy csak pillanatok kérdése az egész, de az a pár pillanat mennyei lesz. Bizsergett a lábam és a kezem, használnom kellett őket.
– De hát annyit szenvedtél vele – jegyezte meg Noel meglepetten. – Miért tennéd tönkre?
– Mert jó érzés a tudat, hogy amit fáradságos munkával létrehoztam, egy pillanat alatt szétzúzhatom, de ha elég erő van bennem, megint újjáépíthetem. Szerintem ez az élet legtöbb területére igaz. Arra tanít, hogy hiába hibázom, kijavíthatom, és mehetek tovább.

9.
– Nincs gyógymód a betegségemre. Apu, meg fogok halni! A kedvedért bevállaltam még ezt a műtétet, de láttad az eredményeket. Mindent megtettünk, de hasztalan volt a beavatkozás. A daganatokat nem sikerült eltávolítani, túlságosan elszaporodtak az áttétek. Hét év hosszú idő az élet-halál harcra. Apu, elfáradtam. – Kipislogtam a szemembe gyűlő könnyeket. Nem engedhettem utat nekik. – Könyörögve kérlek, légy velem, amíg lehet, aztán engedj el.
10.
– Az élet egyes pillanatai olyanok, akár a csodák. Meg kell örökíteni őket, hogy ne csak az élhesse át, aki ott van, hanem az egész világ. Ha úgy érzem, hogy csodára lelek, muszáj cselekednem. Azt túlélem, ha nemet mondasz, és nem oszthatom meg mással a varázslatot, de meg sem adni az esélyt a fotó elkészülésére? Az kín.


Nyereményjáték:

Mostani játékunkban nosztalgiára invitálunk titeket. A szerző régebbi könyveiből hoztunk nektek egy csokorra való idézetet, a feladat pedig egyszerű és logikus: fejtsétek meg, az egyes állomásokon olvasható részletek Rácz-Stefán Tibor melyik művéből származnak, és írjátok be a címeket a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Feladvány:
„– Menj a pokolba!
– Onnan jöttem – mondta nevetve Áron, majd levette a trikóját, és a kezébe vette a törülközőjét.”



ÁLLOMÁSLISTA:

09.23 - Értékelés - Kelly & Lupi olvas
09.24 - EXTRA - Hagyjatok! Olvasok!
09.25 - Értékelés - Hagyjatok! Olvasok!
09.26 - EXTRA - Deszy könyvajánlója
09.27 - Értékelés - Deszy könyvajánlója
09.28 - Értékelés - Könyv és Más
09.29 - Értékelés - Zakkant olvas


vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is! 
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése