2018. szeptember 2., vasárnap



Aktuális Kedvenc Molyos Kihívás | Feljutottam a Harryx fedélzetére, és remélhetőleg túlélem a Föld pusztulását!



  
Heyho!
Beszélgessünk a Molyos kihívásokról!
Igazából nagyon sok Molyos kihívásra fel vagyok jelentkezve, de mostanában kezdek rájönni, hogy nincs mindhez elég kedvem vagy kitartásom... Persze a legtöbb kreatív / logikai / kalandjátékot imádom! Akadnak köztük olyanok, ahol hetente más körömlakkozást kell csinálni (31 hetes körmös kihívás – 2018). Van olyan, amiben mindenfélét olvasgatva egy fantasy világban kell szörnyekkel harcolnom (A Nagy RPG kaland). Korábban dartsoztam is (501-es Moly Darts avagy listás könyvek viadala-2018-ban is.), de most éppen nincs belőle aktív kör, csak már teljesített. Nemrég belekezdtem egy harcolósba (Fény és Sötétség Háborúja), ahol a Sötét Oldalt választottam.
Sajnos az egyik kedvencemet éppen ma sikerült befejeznem, és akkora élmény volt, hogy muszáj elmesélnem az egészet! Márciusban csatlakoztam be egy játékba, amiben olvasással és feladatok teljesítésével össze kellett gyűjtenem egy bizonyos összeget ahhoz, hogy feljussak az űrhajóra! Izgi? Akkor... 
--- Olvassatok tovább! ---
♡♡♡♡♡



A játék célja, hogy összegyűjts 5000 koronát, amivel kiválthatod a plecsnidet, és feljutsz a Harryx fedélzetére.

Hogyan gyűjthetsz pénzt?
Elsősorban olvasással, másodsorban különböző (mindig változó) feladatokkal. A kihívás teljesíthető csak olvasással is, azonban ahhoz sokat kell olvasni.
Az olvasások ezúttal nem oldalszámhoz lesznek kötve, hanem a könyv adatlapján megjelenő százalékokhoz. (Pl: ha egy könyv 95%-os az 95 koronát jelent.) A különböző feladatoknak a kihívás gazdája szabja meg az értékét, értelemszerűen minél nehezebb egy feladat, annál több koronát ér.

Személyes tapasztalat
A játék nagy előnye, hogy lehet családdal (vagyis csapatban) és egyedül játszani. Ha ilyen választási lehetőség van, akkor én jobb szeretek egyedül lenni, mert nem szeretek azon filózni, hogy visszahúzom-e a társaimat egy kevésbé aktív héttel/hónappal. Most is egyedül nyomtam végig, vagyis magamtól szedtem össze a jegy árát, az 5000 koronát!

Hogyan sikerült?
Például lottóztam (állandó számokkal: 11, 13, 23, 29, 88) és bingóztam (mindig ugyanazzal a táblával), bár kevés sikerrel... Címkék alapján olvastam (március: ifjúsági; április: női sors; május: klasszikus; június: fantasy; július: filmadaptáció; és augusztus: német), de ezt is kevés sikerrel, mert nem igazán támadt kedvem olyasmit olvasni, amiken szerepelt az adott címke. Talán az ifjúsági és a filmadaptációs hónapban sikerült ezzel a legtöbb koronát szereznem! :D

(Teszt)

Hetente voltak tesztek (100 korona = 100%), de általában csak annyit töltöttem ki, amennyi megoldás hirtelen eszembe jutott, és nem keresgéltem. :D A leggázabb a tesztekkel az volt, hogy rendszeresen elfeledkeztem róluk, így ritkán küldtem be a megoldásaimat.

Elég sok „Minikihíváson” vettem részt. Ezeken számokat, foglalkozásokat vagy bármi hasonlót kellett keresni az aktuális olvasmányainkból. Néha bármennyit vihettünk az adott dologból, máskor mondjuk csak hárman vihették, vagy csak egyszer találhatták meg.

(Minikihívás)
A legjobban a KÖZÖS OLVASÁSOKAT élveztem. (Közös olvasás: amikor ugyanazt a könyvet ugyanakkor kezdjük olvasni valakivel.) Minden hónapban olvastam valamit valakivel közösen, az utolsó hónapban sikerült két könyvet is közösen olvasnom két külön Mollyal.

A legfurcsább az OROSZ RULETT random játék volt, amire csak jelentkezni kellett, aztán valami sorsoló gépes megoldás nyomán jó páran meghaltak, mások túlélték a kört és nyertek 100 koronát. :D

(Számhúzós)

A leglutribb a számhúzós játék volt. Kaptunk 5 számot, választani kellett, aztán vagy buktunk, vagy nyertünk. Például: 8 - Önkénteskedtél, jutalmul 40 koronát kapsz / 19 - Baleset ért, a biztosításod nem fedezi, a kórházi ellátásért fizetned kell 80 koronát  / 43 - Ételt próbáltál lopni egy boltból, de rajtakaptak. A tulaj elengedett feljelentés nélkül, cserébe 50 koronát kellett neki fizetned / 56 - Baleset történt, te azonnal a sérült segítségére siettél és sikeresen újraélesztetted. Jutalmul 100 koronát kapsz / 69 - Segítettél egy idős hölgynek átkelni a forgalmas úton, jutalmul 30 koronát kapsz

(Számhúzós)

A legkreatívabbnak egy KreatívKedd kihíváson éreztem magam: Harryx állam híres az ízletes ételeiről. Sok nemes és nagy múltú család féltve őrzött kincse egy-egy recept, amiket természetesen már az egész ország ismer. Mivel félő, hogy a lakosság hamar ráunna a korlátozott hozzávalókból elkészíthető ételekre az űrhajón, ezért a Szakácsok Céhe pályázatot hirdet új receptek megalkotására. Szabályok: nem használhatsz szokásos konyhai eszközöket és hozzávalókat, de bátran találhatsz ki újakat. A Legfőbb séf ígérete szerint a legnépszerűbb receptek az űrhajó konyháján is elérhetőek lesznek. :D 
Talán ebbe fektettem a legtöbb energiát, amivel egy második helyet értem el holtversenyben egy Molytársammal. (\ Vadat és halat, s mi jó falat… / à 2. helyezett (holtversenyben): Hirtelen kisütött duckling ollók @AniTiger -től és a Házi csoki(mentes) egészséges (na persze) torta @Lalacska -tól, jutalmuk fejenként 75 korona;). Annyira jó kis feladatokat találnak ki!

(KreatívKedd)


Szóval ilyenekkel szórakoztam március óta... Érdemes figyelni a Molyos kihívásokat, mert nagyon izgalmas dolgokra is lehet bukkanni, és éppen az ilyen feladatok miatt nem értem, hogy miért nem szeretnek emberek kihívásozni. Tény, hogy nem mindegyik ilyen, de akadnak efféle kincsek köztük.

(Egy adományozós feladatban én voltam a TOP2 adomnyozó, így kaptam névre szóló kajakupont. :D)

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése