2019. március 14., csütörtök



Kedvenc idézeteim | Blogturné Extra (Banyavész)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra



Mit tehet három ötödikes, akik nem hisznek a mesében, ha kiderül, hogy a helyettes ofőjük igazából boszorkány? És ha ez a boszorkány azt a feladatot adja nekik, hogy írjanak olvasónaplót a valóságból, vagy egyiküket megbuktatja? Nos Anka, Zizu és Báti nekivág Budapestnek, és megpróbálnak rátalálni egy igazi mesére! Miközben felfelé fotózva gyűjtik instagramjukra a fővárosi szobrok és domborművek képeit, kénytelenek rádöbbenni, hogy bizony a valóság is lehet mesei! Tartsatok bloggereinkkel, és a turné végén a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából három szerencsés olvasó meg is nyerheti ezt a csodás nyomozós meseregényt!

Fülszöveg:
Anka hatalmas bajba kerül, ha nem teljesíti egy boszorkánygyanús tanárnő feladatát.
Olvasónapló a VALÓSÁGBÓL? Hogy micsoda?!
Zizu, Báti és Anka sem érti, mégis kénytelenek nekivágni Budapestnek, hogy találjanak egy igaz mesét. Olyat szánalmasan elavultat, amiben nem elég, hogy a jó győzedelmeskedik, de még méltó jutalmát is elnyeri.
Persze komoly ötödikesként tudják, hogy ennyi erővel akár sárkányokat is kereshetnének. Vagy varázslókat. De nincs más választásuk, mint alaposan kinyitni a szemüket, és meglátni a város lenyűgöző csodáit, hogy megmenthessék Ankát. A barátoknak egy hét áll a rendelkezésükre. Vajon sikerül végbevinni a csodát?
Titkok, csodák Budapest utcáin. Mit kell tenned, hogy meglásd? Csak nézz fölfelé a házakra, és a város mesél! 
Oldalszám: 152 oldal / Keménytáblás
ISBN: 9789634575306
Illusztrálta: László Maya


--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv
1.
– Mi szél hozott ide, ahol a madár se jár? – érdeklődött az öreg. Aztán odébb hessegette a körülötte sétálgató galambokat, és azt motyogta, hogy a világ megérett a pusztulásra.

2.
- (…) Ha egy nap letépi magáról a nyakörvet, egész Budapest megtudja, ki az a Kegyetlen Ulrik! A falvak felperzselője, a hegyek megrengetője, a síkságok gyilkosa!
A gyerekek kétkedőn vonogatták a vállukat. Kegyetlen Ulrik éppen a saját farkát kergette, de túl hosszú volt a virsliteste ahhoz, hogy utol is érje.

3.
Ulrik ősi teremtmény, ott volt, amikor a varázslók úgy járták ezt a vidéket, mint most az utazóbloggerek.

4.
Báti mindent megadott volna, ha nem Bátornak hívják. A szülei a választásukkal egy egész életre elég szekálási alapot szolgáltattak a gyerekük ellen. Legelszántabb szekálójának pont az apukája bizonyult, aki egyébként szintén pici, girnyó és félénk volt, tehát Bátinak volt honnan örökölnie. Ő nevezte először Gyávikának is.

5.
Ők ugyanis utálták a meséket. Szívből és igazán. Nem holmi pillanatnyi szeszély okán, hanem mert rájöttek, hogy a mesék hazudnak.
Fokozatosan történt. Amíg kicsik voltak, elhitték, hogy a jó mindig elnyeri méltó jutalmát. Sőt, a körítést is, sárkányostul és királylányostul. Aztán kicsit nagyobbak lettek, és egy szép napon (azaz inkább csúnyán, hogy elkanyarodjunk végre a béna mesés fordulatoktól) azt látták, hogy az életük egy cseppet sem hasonlít mesére.
Nem lakott egy darab tündér sem az utcában. Törpe és manó szintén nulla fő, de még egy nyamvadt sárkány sem jutott nekik. A legnagyobb kalandot amibe részük volt, a kósza matekdolgozatok jelentették.

6.
- Hős? Ja, az elég távol áll tőlem.
- Ne már.
- Miért, mit gondolsz, ha hősies lennék, pont egy iskolához lennék kirendelve?

7.
A méltó jutalom pedig még siralmasabb képet mutatott. Nem úgy tűnt, hogy jósággal bármit el lehetne érni. Bizonyos dolgokat igen, de azok nem voltak valami vonzóak. Például egy jó alapos verést. Vagy élethosszig tartó csúfolást. Vagy azt, hogy minden stiklit rád kennek, mert nem hazudsz elég ügyesen, mások pedig igen.
Az összes mese kamu volt csak, amivel a felnőttek tömték a gyerekek fejét.

8.
- Oké. Oké. Még nincs veszve minden. Szabadidődben mondjuk? Mit szeretsz csinálni? Mit szeretsz legjobban?
- Hát… legjobban csapatni.
- Az valami küzdősport? Hogy meg tudd védeni a gyengéket? Mint egy lovag?
- Dehogyis. Csapatni. Veretni. Nincs meg? Hát tudod, amikor a technopartin így csinálsz!
Meg is mutatta. Szeletelte a levegőt, csak úgy kavarogtak körülötte a porszemek.

9.
Jázmin úgy trónolt csapata körében, mintha ő lenne Csipkerózsika. És a kis hableány. És Hermione Granger. Egyszerre.

10.
- Az utolsónak még egy kör – fogadta Milán bácsi.
- Nem – jelentette ki Zizu egyértelműen. De Milán bácsi nem érzékelte a veszélyt.
- Csak a te érdekedben. A túlsúly veszélyes az egészségre. – Milán bácsi szerette az osztályt szórakoztatni. A gyerekek nevetgéltek.
- De szerencsére még mindig nem annyira, mint a dohányzás – válaszolta Zizu. A nevetés tízszeresére erősödött, Zizu pedig megkapta tizenegyedik intőjét.


Nyereményjáték:
Főszereplőink igazi kis nyomozók, akik keresztül-kasul bejárják Budapestet érdekes féldomborművek, varázslatos lények és mesei történések után kutatva. Ezért úgy döntöttünk, hogy mi is adunk nektek egy kis nyomoznivalót! A Blogturné Klub oldalán a Banyavész könyvnél találtok egy keresztrejtvényt, amit meg kell fejtenetek a bloggereknél talált leírások alapján. A rafflecopter dobozba viszont csak a színes hátterű betűkből összeálló megoldást kell beírnotok!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:
3. „Budapest legnagyobb közparkja, a X. kerületben, a VIII. és a IX. kerület határán”


ÁLLOMÁSOK:

03.10. - Hagyjatok! Olvasok! (beleolvasó)
03.12. - Sorok között
03.14. - Hagyjatok! Olvasok! (Top10)
03.16. - Könyv és más


vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése