2019. december 9., hétfő



The Wicked King - A gonosz király | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


Második kötetéhez ért Holly Black elképesztően izgalmas és fordulatokkal teli sorozata. Kövesd végig A gonosz király blogturnéját, és ha szerencsés vagy, nyerhetsz is.

Fülszöveg:
Az első lecke az, hogy erősödj meg.
Miután kiderült a döbbenetes tény, hogy Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyton átrendeződő, intrikákkal teli politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.
És ha még mindez nem volna elég, egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét. Jude kénytelen az áruló után nyomozni, hogy halandóként magánál tarthassa a hatalmat a tündérvilágban.
És miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik.
A New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceg varázslattal és vérszomjjal teli folytatása.
Vesd bele magad!

360 oldal · puhatáblás
ISBN: 9789634577362
Fordította: Szabó Krisztina
Eredeti mű: Holly Black: The Wicked King
Eredeti megjelenés éve: 2019

<< ÉRTÉKELÉS >>

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv
1.
Tündérfölde új nagykirálya elterül a trónján, koronája csálén áll a fején, vállnál összefogott hosszú, pokolian vörös palástja a földet söpri. Fülbevaló csillan hegyes fülének csúcsán. Súlyos gyűrűk ragyognak az ujjain. A legszembeszökőbb éke mégis puha, dacos ajka.
Tökéletesen érzékelteti, mekkora egy rohadék.
2.
A házasság különös dolog Tündérfölde uralkodóinál, mert aki egyszer a trónra ül, az haláláig vagy visszavonulásáig ott is marad. A köznép és a nemesek körében a tündérházasságokat szándékosan úgy rendezik, hogy ki lehessen bújni alóluk. Míg a halandók megfogadják, hogy együtt lesznek, „míg a halál el nem választ”, addig a tündérek olyasmiket mondanak egymásnak, hogy „míg mindketten meg nem tagadjuk a másikat”, vagy „míg valamelyikünk dühében le nem sújt a másikra”, vagy az ügyesen megfogalmazott „egy életen át”, de azt nem kötik ki, hogy kinek az életén át. Azonban a királyok és/vagy királynők egységét nem lehet felbontani.

3.
Felnéz rám éjszínű szemével, egyszerre gyönyörű és rémisztő.
– Egy pillanatra átfutott a fejemen – szólal meg –, hogy talán te lőttél rám.
Elfintorodom.
– És miből jöttél rá, hogy nem?
Vigyorogva néz fel rám.
– Nem talált el.

4.
– Azt hiszed, kiterveltem a megszégyenítésedet? – Felnevet. – Én? Hiszen az fárasztó munkának tűnik.
– Nem érdekel, hogy te voltál-e vagy sem – vágom rá. Túl dühös vagyok ahhoz, hogy kibogozzam az érzelmeimet. – Csak az érdekel, hogy élvezed.
– És miért ne élvezném, ha kínos helyzetben látlak? Átvertél – feleli Cardan. – Bolondot csináltál belőlem, és most én vagyok a bolondok királya.
– A bolondok nagykirálya – javítom ki gúnyosan.

5.
@MariMartinis
– Gyerekkorom óta hagytad, hogy megszégyenítsenek Tündérföldén! Hagytad, hogy a tündérek bántsanak, kinevessenek, megcsonkítsanak. – Feltartom azt a kezemet, amiről hiányzik az egyik ujjvég onnan, ahol az egyik őre leharapta. A tenyeremet is heg csúfítja, ott, ahol Dain kényszerített, hogy tőrt döfjek bele. – Megigéztek, berángattak a mulatságba, sírtam és magamra maradtam. Ahogy én látom, a különbség a ma este és az összes többi este között, amikor szó nélkül elviseltem a különféle megaláztatásokat, az, hogy azok mind a te javadat szolgálták, ez pedig az enyémet.
Madocot mintha felzaklatta volna, amit mondtam.
– Nem tudtam.
– Nem akartam, hogy tudd – vágom rá.

6.
– Mondd azt, amit a mulatságon! – kéri tőlem, miközben rám mászik, teste az enyémhez simul.
– Mit? – Gondolkozni is alig tudok.
– Hogy gyűlölsz – feleli rekedtesen. – Mondd, hogy gyűlölsz!
– Gyűlöllek – mondom, de cirógatóan bukik ki a számon. Újra és újra elismétlem. Litánia. Igézet. Védelem az ellen, amit valójában érzek. – Gyűlöllek. Gyűlöllek. Gyűlöllek.
Erősebben csókol.
– Gyűlöllek – lehelem a szájába. – Annyira gyűlöllek, hogy néha semmi másra nem tudok gondolni.

7.
– Inni valamit? – kérdezi, de összemosódnak a szavai, úgyhogy beletelik egy időbe, mire felfogom, hogy kérdezett valamit.
– Kávét – válaszolja Csótány. – Olyan feketét, mint amilyen Elfhon nagykirályának a szeme.
8.
Öld meg! – súgja egy részem, az a részem, ami arról az éjszakáról ismerős, amikor foglyul ejtettem. Öld meg, mielőtt eléri, hogy beleszeress!

9.
– Ti hárman mindent egyféleképpen akartok megoldani. Gyilkossággal. Egy kulcs nem nyithat minden zárat. – Cardan megrovó pillantásban részesít bennünket, feltartja hosszú ujjait, az egyiken még mindig ott díszeleg a tőlem lopott rubin. – Valaki megpróbálja elárulni a nagykirályt, gyilkosság. Valaki csúnyán néz, gyilkosság. Valaki tiszteletlen, gyilkosság. Valaki csúnyán mossa ki a ruhákat, gyilkosság.

10.
– Minden rendben lesz – nyugtatgatom Cardant.
– Tudod – mondja rajtam csimpaszkodva –, ennek most meg kellene nyugtatnia. De amikor halandók mondják, akkor nem jelenti ugyanazt, mint amikor a tündérek, nem igaz? Számotokra könyörgés. Egyfajta reménymágia. Azért mondogatjátok, mert attól féltek, nem lesz úgy.


Nyereményjáték:

Holly Black, a kötet írónője itthon is egyre ismertebb, magyarul már tizennyolc regénye jelent meg!
A feladatotok a következő: az állomásokon található idézeteket alapján jöjjetek rá, mely Black könyvből idéztünk, és írjátok be a kötet címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


„Az erő nem azt jelenti, hogy 
keményen vagy sokszor csap le valaki, 
hanem azt, hogy pontosan.”
ÁLLOMÁSLISTA:

12.04. - Sorok Között
12.05. - Csak olvass!
12.09. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
12.11. - Hagyjatok! Olvasok! értékelés
12.13. - Utószó
12.15. - Kelly & Lupi olvas blog
12.17. - Dreamworld Blog
12.19. - Readinspo

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése