2019. december 6., péntek



Sarina Bowen: Bittersweet - Keserédes (True North 1.) | BTK ajánló




Annyira tudtam ellenállni Griff Shipley-nek, mint Homer Simpson a fánknak. Az, amit kiváltott belőlem csupán azzal, hogy megérintette a kezem, valószínűleg számos államban illegálisnak számított.



Fülszöveg:
A farmerek energiája tartja mozgásban a földet.
Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna…
Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket.
Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába.
Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt…
Figyelem! A szöveg pikáns jeleneteket, ínyencségeket és egy gőzölgő, kültéri zuhanyt tartalmaz, valamint bebizonyítja, hogy a farmerek nem röstellik bepiszkolni magukat.

Könyv információk:

Eredeti mű: Bittersweet
Eredeti megjelenés éve: 2016

Könyvmolyképző, Szeged, 2019
360 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634577102 ·
Fordította: Rácz Kata
True North sorozat:

2. Steadfast
3. Keepsake
4. Bountiful
5. Speakeasy
6. Fireworks
7. Heartland (2020)
(önálló történetek)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

Női főszereplőnk, Audrey Kidder minden vágya, hogy séf lehessen, ám a Boston Premier Groupnál (BPG) jobbára mindenféle étteremmel kapcsolatos dolgot a nyakába sóznak. Például menjen el Vermontba, és próbáljon jóval az értékük alatt mindenféle terményt vásárolni a helyi farmoktól. Pechjére éppen egy olyan férfi farmjánál robban le, akivel egész közeli ismeretségbe került iskolás korában… Férfi főszereplőnk a 27 éves Griffin Shipley, aki édesapja halála után próbálja fenntartani az almával és tejjel foglalkozó családi gazdaságot, és akinek a háta közepére se hiányzik egy városi tündér. Persze segít a nőnek, és felajánlja, hogy maradhat, amíg meg nem javítják a kocsiját. Ezt Audrey azzal hálálja meg, hogy segít a konyhában... és innentől válik izgalmassá a történet!

Szerintem…

Tulajdonképpen egy egészen könnyed és gyorsan haladós romantikus történet, amiben azért akadnak erotikus és humoros részek is. Engem személy szerint kicsit irritált Griff szókimondása az erotikus részeknél (például – spoiler: „megduglak” vagy „pattanj rá a farkamra”), mert ezek eléggé kizökkentettek… de a humoros beszélgetések, egymás ugratása, a testvérek közötti civódás szinte mindenért kárpótolt! Tetszett, hogy amennyire rossz Audrey kapcsolata az édesanyjával, annyira csodálatos és összetartó Griffin családja! Odáig voltam azokért a fejezetekért, amikor például a távolabb élő nagypapát akarták meggyőzni, hogy költözzön már be a házba, nehogy történjen vele valami, amíg máshol van!


Imádom, amikor a regényekben az egyik (vagy mindkettő) főszereplőnek van egy kedvenc fandomja, és ebben a regényben Griff Star Wars-fan, ami miatt jó pár vicces beszélgetést lefolytattak a témában. (Olvasás közben folyton azon kattogtam, hogy újra kéne nézni a régi trilógiát…!) De igazából még egy elég átlagos almaborkóstolást vagy egy disznóvágást is sikerült az írónőnek izgalmassá, élvezetessé tennie.


„– Szia, anya! – üdvözöltem, miközben letettem a rizst az asztalra. – Kedvelem Audrey-t! Nagyon.
– Már megint? – motyogta Audrey, és visszacsörtetett a konyhába.
– Mind kedveljük, kedvesem. Amúgy meggyőzőbbek lennének az érzelmeid, ha nem folyatnád a nyálad a főztjére. Ez csak egy tipp.”


Audrey és Griffin elsőre nem az a páros, akit összeraknék, de a köztük működő kémia meggyőzött, és nagyon drukkoltam nekik. Sajnálom, de muszáj így jellemeznem őket: „Cukik.” Persze a regény fő szála nem csak az egymásba szeretésükről szól. A regény nagy részében Audrey a BPG árajánlataival házal a vermonti farmereknél, aminek senki se örül szívből… Griffin se, hiszen ő (is) hamar átlátja, hogy át akarják őket verni, és minél olcsóbban akarnak jó minőségű dolgokat felvásárolni… Tetszett, hogy a BPG nem vált mellékszállá a romantikus részek mellett, hanem végig szem előtt kellett tartanunk, hogy mennyire semmibe se veszik a lányt és a farmereket. 
Spoiler nélkül csak ennyit fűznék hozzá: Imádtam a regény vége felé betetőző galibát, ahogy a feloldását/megoldását is!

Összességében

Nagyon szerettem olvasni, szinte alig tettem le a könyvet!
Annyira jól van megírva az összes kajás rész, hogy a különféle finomságokra szinte összefutott a nyál a számban... Ráadásul csodálatos helyszínen játszódik, nagyon szerethetőek és emberiek a főbb szereplők, és rendkívül humoros az egész történet (már amikor nem cukin romantikus vagy túlírtan erotikus). Szívem szerint pakolnék, és költöznék Vermontba a Shipley családhoz segíteni a gazdaságban, pedig az én családom is fantasztikus!

Kedvenc mellékszálak: A nagypapa és a makacs hozzáállása a költöztetéséhez. Han és Csubi barátsága (meg a Star Wars-os szövegek).

Értékelés: 4,5


Ajánlom azoknak, akik…
> …szeretik Sarina Bowen regényeit;
> …kedvelik a bájosan romantikus, humoros regényeket.

Kedvcsináló idézetek:
v
– Ne szúrd el, Griff – figyelmeztetett kedvesen. – Játssz nagyban, jó? Tedd, vagy halj meg. Ne próbáld!
A monitor teteje fölött ránéztem.
– Most végezted ki ezt az idézetet. Yoda forog a sírjában.
Zara gúnyosan elmosolyodott.
– Yoda értékelné ezt a felfogást is. Most pedig váltsd valóra.
Visszatértem a dolgomhoz, és dudorásztam magamban. A Star Wars zenéjét, természetesen.
v
– A Farm-Way-ben vettem. – Elegem lett belőle, hogy a szandálomban vánszorgok végig a farmokon, így betévedtem egy méretes ruhaboltba Bradford kicsi városában. Itt találtam a túracipőt, és pár titokzoknit.
– És hogy tetszett a hely? Mi állandóan oda járunk.
– Szerintem elképesztő. – Árultak cipőket és ruhákat is. Meg mindenféle lovas cuccot, tyúkeleséget és kerítéslécet. – Mégis hol máshol vehetnél lovaglópálcát és helyi juharszirupot? Olyan, mintha ez lenne a vermonti BDSM ellátó központ.
v
Két feladat között néha visszamentem a konyhába. Vannak nők, akik nem bírják távol tartani magukat a dizájnercipőktől vagy a szexi színészektől. Az én gyenge pontom az, amikor egy sztárséfet munka közben láthatok. Szívesebben nézném, ahogy Jacques balzsamecetes redukciót kavargat, mint Channing Tatumot, amint levetkőzik a kamera előtt.

v v v v v
A képek a Pinterest táblámról származnak: True North by Sarina Bowen
Bittersweet a GoodReads-en.
v v v v v

Az Elle Kennedy-vel közösen írt könyve után (Ez a srác) Sarina Bowen saját történettel, egy sorozat indítókötetével mutatkozik be a magyar olvasóknak, mely a romantika mellett a vermonti farmerek életébe is betekintést nyújt.
Kövesd blogturnénkat, s amennyiben helyesen válaszolsz feladványunkra, a tiéd lehet a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyike.




Nyereményjáték:

A történet főhőse egy almafarm élén áll és szívügye az almabor készítése, ezért játékunkkal is a probléma gyökerét célozzuk meg.
A turné minden állomásán egy-egy ismert ital összetevőit találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok mi készül a felsorolt alapanyagokból.

Figyelem, beírt válaszokon nem áll módunkban javítani! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


egy bizonyos franciaországi vidék fehér szőlőjéből készült bor párlata
ÁLLOMÁSLISTA:

11.30. - Angelika blogja
12.02. - Hagyjatok! Olvasok! (extra)
12.08. - Könyvvilág 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése