2019. december 22., vasárnapVegazus Mini-könyvklubja - 15. FELVONÁS!


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Hónap közepe táján megérkezett a tájékoztató e-mail Vegazustól, hogy januárban indul a 15. fordulója a Mini-könyvklubnak, és máris lehet jelentkezni és szavazni a következő forduló regényire! Több se kellett, már regisztráltam is - pláne, hogy én adtam az ötletet a témához, amikor felvetettem, hogy olvashatnánk könyvklubos könyvek folytatásait. :D (Magamtól valahogy alig folytattam az elkezdett sorozatokat, pedig sok esetben érdekelt a folytatás.)

Olvass tovább...!

 De miről is van szó?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?! 
A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.
Szóval 2015 májusában megalapultunk, és azóta csak olvasunk, olvasunk és olvasunk. Volt már fantasy, horror, romantikus, krimi, szépirodalom, sci-fi, disztópia, thriller, de történelmi és életrajzi regény is porondon. A társaság változékony, de vannak törzstagok; a klubtagok általában jó fejekből, olvasni szerető emberekből áll össze - szóval csak ajánlani tudom magunkat! ;)

INFORMÁCIÓK:

IDŐTARTAM: 2020. január 1-től április 30-ig
Téma / műfaj: FOLYTATÁSOK
Jelentkezés*: 2020. január 31-ig 
*(és abban a hónapban már el kell olvasnod a megszavazott könyvet)

A cél a közös olvasás élménye és nincs nyereményjáték!

Megszavazandó könyveink

Mivel nem célom, hogy bárkit befolyásoljak, így nem árulom el, hogy melyik 6 regényre szavaztam az alábbiak közül. Annyit elmondhatok, hogy két regényt már olvastam, és a többi közül elég nehezen választottam... (Ezért is szavaztam 6-ra a szokásos 4-5 helyett.) Sőt, több meg is van otthon, hiszen terveztem őket elolvasni valamikor. :')
Szemezgetés a szabályokból:

A szabályok egy kicsit változtak, szóval a régi motorosoknak is érdemes átolvasni újra a SZABÁLYZATOT Vegazus blogján: A SZABÁLYZAThoz ide kattints!

Ezúttal mind a négy hónapban ugyanazt a négy könyvet olvassa mindenki (minden hónapban egyet), mert fenn szeretném tartani a lehetőséget, hogy később egy újabb ilyen fordulót hirdessek a maradék könyvekkel.
- Természetesen bárki csatlakozhat a könyvklubhoz, de mivel folytatásokat olvasunk, ezért lehet, hogy jobban jársz, ha már ismered az első kötetet (kivétel persze Agatha Christie könyve). Ha van időd, akkor persze elolvashatod ugyanabban a hónapban az első és a második részt is, de mi már csak a másodikat fogjuk megvitatni.
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. (Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról.)

Szóval, ha kedvet kaptál…! 

✿ ✿ ✿ ✿ ✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Képek a Pinterest tábláimról és Vegazus blogjáról.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése