2019. december 5., csütörtök



J. R. Ward: Perzselő ​vágy (Lánglovagok 1.) | BTK ajánló




Mindketten összezavarodtak. A múlt és a jelen összeütközött, a „normális”, az „örökké” és a „velem soha nem történhet meg” törött darabkáit hagyta az utcán.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Anne szenvedélye egész életében a tűzoltás volt. A rengeteg izmos, tetkós pasi között egyetlen lányként mindig is megállta a helyét. És ott volt az az egy bizonyos kolléga, Dannyboy, aki megbabonázó kék pillantásával már a kezdetektől felperzselte őt.
Azonban amikor egy raktártűz tragikus véget ér, és Anne elveszíti az egyik kezét, Danny pedig – aki saját maga mentése helyett csakis a lány életben tartásával törődött – számos súlyos sérüléssel kerül a kórházba, az életük egész más irányt vesz. A felgyógyulás után Danny az ivásba menekül, Anne pedig gyújtogatási nyomozónak képezteti ki magát, és próbál tiszta lappal indítani, elfeledve a régi barátokat, a régi életét, miközben a szíve még mindig a tűzoltásért dobog.
Persze a múltat nem lehet csak úgy kitörölni, és ahogyan Anne és Danny útjai újra keresztezik egymást, nem sokáig tagadhatják a köztük lévő őrült mágnesességet. Miközben próbálják meggyógyítani egymás lelkét és a sajátjukat is, annyi forró szexszel segítve ezt, amennyivel csak tudják, újabb veszély fenyegeti őket, amikor Anne gyanítani kezdi, hogy a város egyik legbefolyásosabb emberének köze van a sorozatos raktártüzekhez. És mint tudjuk, a tűzzel vigyázni kell, mert könnyen megégethet.

Könyv információk:

Eredeti mű: Consumed
Eredeti megjelenés éve: 2018

Maxim, Szeged, 2019
448 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634991342 ·
Fordította: Stier Ágnes
Sorozat:

0,5-0,7.
The Wedding from Hell

(nem befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el?

Az írónő Fekete Tőr Testvériségének majd az összes részét olvastam, és totál odáig vagyok a stílusáért, a tragédiáiért és azért, ahogy a karaktereivel bánik… H megjelenik egy J.R. Ward mű, akkor azt muszáj elolvasnom! Akkor is, ha realista regény… Ilyet eddig még nem olvastam az írónőtől.

A történetről (enyhén spoileres a regény elejére)…

Ez a regény valami elképesztő! Annyira drámai a kezdete, hogy szinte levegőt se vettem, amíg el nem jutottam egy „Tíz hónappal később” feliratig. Történetünk kezdetén Anne Ashburn (a csapat egyetlen női tűzoltója és a városi tűzoltó parancsnok húga) egy kollégájával bemegy egy égő épületbe, ahol a nő bent ragad. Mivel veszélyes lenne kimenteni, megpróbálják megakadályozni, hogy ráomoljon az épület… Nos, ez nem tetszik a csapattársának, „Dannyboynak”, aki nemrég egy feledhetetlen éjszakát töltött Anne-nal, és a megmentésére siet, így a 499-es tűzoltóállomás két embert is elveszít a csapatból!
Míg Dannynek „csak” fel kell épülnie, addig Anne-t csak a keze feláldozásával tudta kimenteni a férfi, így végleg befellegzett neki, mint tűzoltónak. 10 hónappal később a sebeiket nyalogatva próbálnak észhez térni, új életet kezdeni vagy a régit folytatni – a másik nélkül.

Szerintem…

Hétköznapi emberként vajmi keveset tudhatok arról, hogy egy tűzoltó (vagy mentős/rohammentős) mennyi tragédiát láthat egy élet alatt. El sem tudom képzelni, hogy mennyire megülheti a lelküket a sok szörnyűség, és hogy hogy bírják feldolgozni ezeket. Ebben a történetben nagyon sokat foglalkozik az írónő a tűzoltók lelki világával és a traumáikkal. Ki így, ki úgy küzd meg a démonaival a regényben: van, aki elzárkózik az érzelmek elől, mások isznak vagy drogoznak, de akadnak autót vagy házat felújítók is... Rendesen szívszorító élmény ezeket a részeket olvasni, pedig csupán egy felnőtt erotikus-romantikus regény hátterét alkotják!


A főszereplő páros is rengeteg traumát élt át a munkájuk során, míg az olvasó csak a legmeghatározóbbat éli át velük: azt, amikor Danny levágja a nő kezét, hogy megmentse. Tényleg levegő visszafojtva olvastam a regény felvezetését, de a későbbiekben sem lett könnyedebb a sztori. Természetesen akadnak benne humoros, szerelmes részek, amelyek feloldják valamelyest a rengeteg drámát, de alapvetően nem egy vidám történet. Iszonyatosan jó az írónő stílusa, magával sodorja az olvasót a történet és a rengeteg mellékszál! Anne nyomozása a Tűzvizsgálati Hatóságnál, a kóbor kutyus örökbefogadása körüli hercehurca, a kollégájuk (Moose) elbaltázott házasságának problémái, Danny önromboló életmódja, de akár említhetem Anne bátyjának, Tom Ashburn parancsnok harcát a polgármesterjelölt nővel vagy önmagával.


„Amikor Anne a férfi elgyötört szemébe nézett, tudta, hogy mind őrültek. Mind egy szálig, akik egyenruhába bújnak, a testüket és az elméjüket belevetik a nyílt tűzbe, kevés pénzért és nagy kockázatért, idegenek kedvéért, olyan háziállatokért, amik nem az övék, házakért, amik nem az övék, emberekért, akikkel nem állnak rokonságban… mind őrültek voltak.”


Habár néha úgy éreztem, hogy túl sok a dráma, bőven kárpótolt ilyenkor a rengeteg izgalmas karakter! A főszereplők nagyon hamar a szívembe lopták magukat – főleg Danny -, mert erősek, nem adják fel, és rendkívüli a hozzáállásuk az élethez. Nem arról van szó, hogy sosem süllyednek apátiába, hanem tesznek azért, hogy kimásszanak belőle. Nem is tudom elképzelni, hogy micsoda lelkierő kellett Anne-nak a protézises élethez, de imádtam a férfi őszinteségét azzal kapcsolatban, hogy majd eleped a nőért annak ellenére, hogy bűntudata van a tettei miatt.

Összességében

Elképesztő ez a sztori ezekkel az erős és bátor tűzoltókkal, igazán torokszorító élmény volt. Mennyi tragédia fér el párszáz oldalban! Szerencsére a rengeteg drámát Anne és Danny szerelmének a története valamelyest feloldotta. A történetet nagyon élveztem, rendkívül izgalmas és fordulatos az elejétől a végéig. Szerintem az írónő rajongói nem fognak csalódni se a sztoriban, se a karakterekben – nagyon ütős lett a végeredmény. (Hol a folytatás?)

Kedvenc: Hamu részei, Tom változása

Értékelés: 5

Ajánlom azoknak, akik…
> …szeretik J.R. Ward történeteit
> …kedvelik a tűzoltós, romantikus regényeket.
> …odáig vannak a hatalmas, izmos, tetovált pasi főszereplőkért.

Kedvcsináló idézetek:
v
– Tényleg? Hülyének nézel? – Anne mély levegőt vett. – Megmondom, hogy fogok én arra tekinteni, ami köztünk történt. Olyan film volt, ami vígjátékként indult, aztán kínos váltással romantikus lett, és a végén Anthony Hopkins megette valakinek a máját lóbabbal és egy kurva Chiantival. Végigültem, pár része tetszett, de összességében lepontozom a Rotten Tomatoeson, mert a sztori kicsit sem tűnt hihetőnek, a csavar jó volt, de egyáltalán nem hihető, a férfi főszereplő pedig egy egydimenziós szexuális ragadozó. Ég veled, Danny!
v
A tragédia csupán egy pillanat. A miatta viselt felelősség örökké tart.
v
Az élet már csak ilyen. A szokás és a rutin miatt állandónak érezzük a dolgokat, de ez csupán az ismétlődés nagyon törékeny talapzatán álló illúzió volt. A változásban és a káoszban sokkal nagyobb eséllyel bízhatunk. Így legalább az ember nem lepődik meg annyira, amikor a dolgok gallyra mennek.

v v v v v
A képek a Pinterest táblámról származnak:
Consumed a GoodReads-en.
v v v v v

Tyler és Taylor Maddox után újabb bátor és szemrevaló tűzoltó szerelembe esésének történetét hozta el a Maxim Kiadó, hiszen a napokban jelentették meg J.R. Ward Lánglovagok sorozatának első kötetét.




Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk mindhárom állomásán egy-egy tűzoltós románc teljes címét kell kitalálnotok a szerzők monogramjai, valamint a főszereplő lánglovag neve alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


BA & Gabe Sullivan
ÁLLOMÁSLISTA:

12.02. – Angelika blogja



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése