2019. december 25., szerda



AniTiger - Karácsonyi Könyves TAG, avagy könyvajánló az ünnepre hangolva


(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)


Az a helyzet, hogy tegnap, ma és holnap is családi zabálás, tévézés, bulizás a program nálam, így kitaláltam, hogy milyen poén lenne ünnepi tagekkel karácsonyozni a blogon. Az elsőt tegnap már olvashattátok a blogon, de a mait tavaly is kitöltöttem (katt ide), szóval ha érdekel az előzmény, akkor olvasd el bátran! Ha az idei érdekel, akkor jó olvasást a mai bejegyzéshez. 
Vidám ünneplést!
--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖
1. Várakozás – a karácsony igazi izgalma! ~ Melyik könyv(ek) megjelenését várod 2020-bn legjobban?


Sok 2020-ban megjelenő YA regényt várok, de a TOP10 a képen látható. Van kedvenc trilógia előzménye, retelling, sci-fi, fantasy, realista romantikus, LMBT+ is a fentiek között.

2. Karácsonyi dalok, énekek ~ Egy könyv vagy író, aki/ami ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?

Matt Haig 

Nemrég olvastam Az Igazmondó Glimpi című verses meséjét, ami a korábban olvasott karácsonyi trilógia (A fiú, akit Karácsonynak hívnak / A lány, aki megmenti a karácsonyt / Karácsony apó és a csokitojás)  "folytatása", de idén beszereztem egy korábban könyvtárból olvasott memoárt is, amit a pánikbetegségéről és a depressziójáról írt, és amiért totál odáig voltam, és szinte azonnal nekiálltam újraolvasni (Miért érdemes életben maradni?).

3. Mézeskalács házak ~ Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa?

Nevermoor (sorozat)

Mivel nem mondhatom mindig a Harry Potter, ezért kerestem valamit, ami majdnem megközelíti! (Igyekeztem az idei olvasmányaimra koncentrálni a book tag kitöltésekor, és idén olvastam a sorozat 2. részét, a Csudamívest.) Nevermoore lényegében egy rejtett világ a valóság mellett, ahol létezik varázslat, néhány embernek különleges képessége van, és tele van varázslatos, veszélyes lényekkel, illetve dolgokkal.

4. Karácsonyi édességek ~ Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?

Már tegnap is megírtam, hogy a kívánságlistám bármelyik könyvének örülök, ráadásul többet is megkaptam az ismerőseimtől nagy örömömre. (Tulajdonképpen mindenki onnan választott, ami tök szuper!) Mondjuk attól tuti sokkot kapnék, ha hirtelen megjelenne mind a 120 kívánságlistás könyv a háztartásomban, mert nem tudnám már hova tenni őket. X)

5. Gyertyák az ablakodban ~ Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?
Nagyon sokszor átlapoztam ezt a kis könyvecskét, mert bárhol is nyitottam ki, mindig megdobogtatta a szívem az illusztrátor a rajzaival! Imádnivalóak a kedvesével, pedig nem vagyok oda a csöpögős, túl cuki dolgokért. <3

6. A karácsonyi ének ~ Kedvenc karácsonyi klasszikusod vagy egy karácsonyi könyv, amit nagyon el akarsz olvasni.

(Nem tudtam ideit választani, mert nem olvastam annyi karácsonyit idén, és amiket olvastam, azokat már említettem, ezért a még nem említett kedvenceim és elolvasni vágyottaim közül merítettem.)

7. Karácsonyfa meg a díszek ~ Melyek a kedvenc karácsonyi borítóid?

Most éppen ez a kedvencem, de no para, semmi baj! :D

8. Karácsony öröme ~ Mi a kedvenced a karácsonyban és/vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

A legjobban azt szeretem, hogy minden évben együtt ebédelünk Karácsonykor a kis családommal. Mindenki. Egy asztalnál. Egyszerre! Évközben ezt nem igazán tudjuk kivitelezni (max. 1-1 különleges alkalommal), de ilyenkor mindig összehozzuk. Szeretem azt is, hogy minden évben megfogadjuk, hogy nem veszünk egymásnak ajándékot, mégis mindenki megszegi. =)
(A szép emlékekkel az a baj, hogy az időközben elhunytak hiánya megkeseríti a szépségüket. Gyűlölöm, hogy egyre kevesebb terítéket kell feltennem…)

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak. ;)
vvvvv
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése