2019. december 24., kedd



AniTiger - Christmas is coming Book Tag


(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

Heyho!
Holnap már Karácsony!
...és nekem nincs feldíszítve a fám meg a polcaim, még nincs kész az ebéd, sül a süti, csomagolni nincs kedvem... Nyűű... Ti hogy álltok? Idén valahogy nem sikerült karácsonyi hangulatba kerülnöm (pedig általában a Karácsony előtti nagytakarítás meghozza a hangulatot :D), ezért totál lemaradtam az előkészületekkel. Oké, nem segített, hogy karácsonyi filmek helyett Trónok harca meg Black Mirror maratonokat nyomtam. És lássuk be, hogy az új Star Wars film se éppen ünnepi élmény. :D

Szóóóóóval... úgy döntöttem, hogy amíg sül a süti, addig megpróbálom karácsonyi hangulatba hozni magam néhány book taggel!
Kigondoltam, hogy mindhárom nap felteszek egy book taget - két karácsonyit és egy évvégiset -, hogy akinek van kedve pihenésképpen olvasgatni, egy picit közelebb kerüljön hozzám és/vagy a bloghoz a válaszok által. (Egyébként ha van kedved megírni a válaszaidat, akkor akár hozzászólásként, akár privát e-mailben, akár saját blogon megteheted, és én szívesen elolvasom! ;)) ! 
(A mai taget Hikarinál találtam, olvassátok el az ő bejegyzését is. ;)) 
--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖
Ha leesik az első hó - Hozz egy téli borítót!

A Mikulás puttyonya - Mi lapult az idei Mikulás-zsákodban avagy a csizmácskádban?




Nem szoktunk Mikulásozni, de a berendeltem magamnak két KMK-s könyvet. :D

„Az égig vitte a szél az édes éneket, a Grincs szíve hallotta, s nőtt három méretet.” - Melyik a kedvenc karácsonyi könyved?

Molyos értékelésem:"Én oda-vissza vagyok Fable könyveitől. Nem mindtől, hisz’ olyan író nincs, akinek mindegyik könyvét egyformán lehetne szeretni – de nálam a Szennyből az angyal és a Mennyből a csontváz az elmúlt pár év majd’ mind karácsonyakor újraolvasásra került.
Egy Fable könyvben a hangulat a fontos, az, amint a maga „fablés” szófordulataival – pld.: gyilkonc, szenyadék – az olvasó köré teremti a szituációt, a Borzalmast vagy a Visszást. Élvezettel olvastam és olvasom újra Tonie és Barret, Meta Hari, illetve Procc, Néró és Púder párbeszédeit is. Szereplői komplett idióták – ezáltal szerethetők, a helyzetek valószerűtlenek és kegyetlenek vagy kegyetlenül viccesek, az ünnepet pedig morbidul kifigurázza.
Kedvenc jelenetem? Amikor az első találkozásukat beszélik ki a főszereplők.
Miért szeretem Fable-t? Akármilyen rossz napom, hetem, hónapom van, az ő könyvein mindig elvihorászok.

Sokadszor sem tudom a könyv elején, hogy miért vadásszuk a Legendát? Kicsoda Zsötem? Szeressem vagy ne szeressem a zakkant nők férjeit, az elhagyottakat?
A happy end előre elrendeltetett, de a módja kétséges még az utolsó negyedben is. :)
5 csillag! Jókat röhögtem!"

Narancsos forrócsoki - Egy könyv, amely megmelengeti a szívedet

Homanus - Egy könyv, amely összetöri a szívedet

Ragyogó csillagszóró - Melyik az a könyv, ami a legsötétebb éjszakát is beragyogja a fényével?

Christmas gift - Melyik könyvet szeretnéd a leginkább megtalálni a karácsonyfa alatt?



Nem tudom, mert most több nagyon vágyott regényt is megkaptam a barátaimtól novemberben és decemberben... ezáltal el vagyok látva jobbnál-jobb könyvekkel. Meg aztán a kívánságlistámon szereplők mind olyanok, hogy falnak megyek örömömben, ha megkapom valamelyiket. :'D (A legjobban egy 12ezres Jóga könyvre vágyok, de majd szép lassan kigazdálkodom magamnak valamikor. A másik legjobban vágyott (nem könyv) és nagyon drága dolgot - egy 10ezres Domyos jógapárnát - megkaptam a két lökött tündéremtől, Jeffitől meg Szimirzától Karácsonyra, ezért totál happy vagyok idén!)

Akinek kedve van, töltse ki a taget! =^.^=

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a könyvek borítói. ;)
vvvvv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése