2024. október 4., péntek



Borítómustra | White ​Cat - A Fehér Macska (Átokvetők 1.) (Blogturné Klub Extra)

  A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  


A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően nemrég új borítóval jelent meg Holly Black A fehér macska című regénye, amely átokvetőkről és gengszterekről szól. Kövessétek végig bloggereinkkel a turnét, és a végén ti is nyerhettek egy példányt a könyvből, ha helyesen válaszoltok a kérdéseinkre.




Gengszterek és sötét mágia megragadó története, ahol a puszta érintés szerelmet vagy halált hozhat, és az álmok valóságosabbak, mint az ember saját emlékei.

Cassel átokvetők családjából származik. Hatalmukban áll, hogy kezük legkisebb érintésével megváltoztassák az érzéseidet, az emlékeidet, a szerencsédet. Mivel az átokvetés törvényellenes, ők mindannyian bűnözők. Gengszterek vagy szélhámosok. Kivéve Casselt.

Az ő érintése nem varázslatos, úgyhogy ő kívülálló – az egyenes srác egy görbe úton járó családban. Ha nem vesszük figyelembe azt az apróságot, hogy három évvel ezelőtt meggyilkolta a legjobb barátját, Lilát.

Azóta Cassel – beleolvadva a tömegbe – gondosan felépítette a normalitás látszatát. Ám a látszat bomlásnak indul, amikor egy éjszaka elkezd alva járni.

Szörnyű álom űzi, amiben egy fehér macska akar szólni hozzá. Más felkavaró dolgokat is észrevesz, két bátyjának furcsa viselkedését is beleértve. Titkolnak előle valamit, amiből egy rejtélyes történet bontakozik ki.

Ahogy Cassel elkezdi gyanítani, hogy részese egy óriási csalásnak, szeretné tisztázni a múltját és az emlékeit. Hogy kiderítse az igazságot, Casselnek túl kell járnia az összes körülötte lévő szélhámos eszén.

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös Pöttyös örvény)

Terjedelem: 304 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635979837 · Fordította: Kovács Krisztina

Műfaj/zsáner: urban fantasy, boszorkányság, romantikus, mágia, rejtély

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 10.10-én >>

 --- Olvassatok tovább! ---

2024. október 3., csütörtök



The ​Rules of Dating - Hogyan randizzunk? | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  


Ismét egy szórakoztató romantikus történettel érkezik a sokak által rajongott Vi Keeland és Penelope Ward alkotópáros! Billie elég rémes helyzetben találkozik először az új főbérlőjével, Colbyval, akin sikerül levezetnie az exe miatt felgyülemlett haragját, de hamar rádöbbennek, hogy a rossz időzítés ellenére is nagyon vonzódnak egymáshoz. Tartsatok velünk ennek a humoros regénynek a blogturnéján, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen a Könyvmolyképző Kiadónak hála egy olvasónk meg is nyeri a Hogyan randizzunk? című könyvet!

 



Az ​ellentétek vonzzák egymást…

Minden azzal kezdődött, hogy egy kis partit rendeztem pár új barátnak. Bár a „barát” kifejezés talán nem a legmegfelelőbb, mivel a meghívottak azon nők voltak, akikkel a pasim a hátam mögött csevegett. Amikor az ünnepelt – vagyis a legújabb exem – színre lépett, az események felbolydultak. Szerencsétlenségemre egy vadidegen is szemtanúja volt az események sűrűjének. Nem voltam valami jó passzban aznap este, a dühömet pedig ezen a dögös pasin vezettem le. És ha mindez nem lenne elég, mielőtt elviharzott, közölte velem, hogy ő a főbérlőm.

Colby Lennon három barátjával együtt megvásárolta az ingatlant, melynek aljában a tetoválószalonom nyílt. Mi ketten nem is különbözhettünk volna jobban egymástól. Az öltönyös férfiból csak úgy árad a magabiztosság, köszönhetően a nőknek, akik az évek során a lábai elé omlottak. A tetejében sosem fél kimondani, mit is akar… nemrégiben pedig rám esett a választása. Gyűlöltem, hogy vonzódom hozzá. Nem utolsósorban azért, mert még az exem árulásán sem tettem túl magam. Mégis úgy tűnt, képtelenek vagyunk távol maradni egymástól. Így hát megegyeztünk egy baráti kapcsolatban. Még odáig is elmentem, hogy szabályokat kreáljak a közös programjainkhoz, amiket ő úgy hívott: „antirandi”. Még mindig félek attól, hogy újra összetörik a szívem. Vajon Colby képes lesz ledönteni a szívem köré húzott falakat?

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin Pöttyös Könyvek)

Terjedelem: 384 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789636750244 · Fordította: Csányi Virág

Műfaj/zsáner: erotikus romantikus realista

Eredeti mű: The Rules of Dating / Eredeti megjelenés éve: 2022

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 10.06. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

2024. október 2., szerda



Hugh Howey: Műszak (A siló 6-8.) | Blogturné Klub könyvajánló

 

 

 

Mindent úgy terveztek, hogy akár ezer év múlva is álljon. Az igazság végig a szeme előtt volt. Az igazság ott volt a tervekben, az arcába bámult, de túl nagy őrültségnek tűnt ahhoz, hogy komolyan lehessen venni.

 




A jövőnk csak most kezdődik!

 

Ötven év múlva a világ még olyan, amilyennek ismerjük. De a homokóra pereg. És hamarosan lepereg.

 

Csak a hatalmat birtoklók tudják, mi vár ránk. Az ő vezetésükkel a világ olyan útra lép, ahonnan nincs visszaút.

 

Az út pusztuláshoz vezet, és a föld alá száműz bennünket. A siló történelmét csak most írják. A jövőnk csak most kezdődik.

 

A tévésorozatként is hódító, világszerte kirobbanóan népszerű SILÓ folytatása.

 

Hagyd, hogy lenyűgözzön! 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Shift (Omnibus)

Eredeti megjelenés éve: 2013

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

552 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635975778 ·

Fordította: Varga Tibor

Sorozat:

 

1. Siló (A siló 1-5.)

2. Műszak (A siló 6-8.)

3. Por (A siló 9.)

 

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )