2024. július 3., szerda



Lynn Painter: Szerelmi ​fogadás (Mr. Téves Szám 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Ha már itt tartunk, csináljuk meg a profilodat, hogy otthon ne legyen egyéb teendőd, mint végigpörgetni az elérhető pasik listáját egy pohár bor mellett.

    – Ez úgy hangzik, mintha shoppingolnánk… – Hallie figyelte, ahogy Chuck felkapja a mobilt, bepötyögi a jelszót (030122), és azonnal nekilát a fiók létrehozásának.

    – Végül is hasonló a kettő – vetette oda Chuck, még mindig a telefonra meredve. – Csak a tökéletes táska helyett azt a fickót vásárolod meg az univerzumtól, aki boldoggá tesz egész hátralévő életedben.

 

 



Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük.

Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne.

Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat.

Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Love Wager

Eredeti megjelenés éve: 2023

Kossuth, Budapest, 2024

352 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789636362805 · Fordította: Nimila Ágnes

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

Lynn Painter könyvei:

Jobb mint a filmeken / Újra meg újra / Szerelmi fogadás

Mr. Téves Szám / Véletlenül Amy / Fogadni merek rád

 (Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. július 2., kedd



Michael Slepian: A titkok titkos élete | Blogturné Klub könyvajánló


 Hogyan befolyásolja a titkolózás az életünket?

 

 

(…) nem definiálhatjuk cselekvésként a titkolózást, hanem szándéknak kell tekintenünk: szándékomban áll megakadályozni, hogy az emberek megtudjanak valamit.

 




„A ​gyerekek tudják, de a felnőttek gyakran elfelejtik, hogy a titkok arra valók, hogy megosszák őket.”

 

Miért titkolózunk, milyen titkaink vannak, hogyan befolyásolják ezek a titkok a világról alkotott benyomásainkat, az egészségünket, a munkahelyi életünket, a kapcsolatainkat – és kire bízzuk rá őket?

Titkaink teherként nehezedhetnek ránk, ha egyedül, mások támogatása nélkül hordozzuk őket. Akár a jó hírünk, akár egy kapcsolat vagy hozzátartozó védelme, akár valamilyen más cél motivál a titkolózásra, azzal tisztában kell lennünk, hogy a titok magányossá és elszigeteltté tesz.

A szerző bizonyos titkok létjogosultságát elismeri, nem ítéli el a titkolózót, nem követeli a feltétel nélküli vallomásokat, hanem olyan tudományosan megalapozott stratégiákat kínál, amelyek segítenek együtt élni a titkainkkal. Elsajátításuk során jobban megismerhetjük elménk, kapcsolataink és önmagunk működését.

 

Michael Slepian a Columbia Egyetem Üzleti Karának docense, menedzsmentet és etikát tanít. Több mint 60 viselkedéstudományi tanulmányt publikált, nevét a titkokkal és a titkolózással kapcsolatos átfogó tudományos munkája tette ismertté. Könyve nem gyakorlati útmutató kezdő és haladó titkolózók számára, hanem egy ötvenezres mintán végzett, hosszan tartó kutatássorozat összefoglalása, a titok lélektanának és a 38 titokfajtának a leírása. A Rising Star-díjjal kitüntetett szakértő kutatásairól a The New York Times, az Economist, a The Wall Street Journal és a BBC is beszámolt. Magyarul ez az első könyve.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Secret Life of Secrets

Eredeti megjelenés éve: 2022

Park Könyvkiadó, Budapest, 2024

256 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633559413 · Fordította: Molnár Csaba

WEBÁRUHÁZ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. július 1., hétfő



Judy I. Lin: Sötét, ​édes bájital (A tea könyve 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Én kertészkedni, ültetni, gondozni születtem, hogy segítsek apámnak, míg eljön az idő, hogy átvegyem a feladataimat.

Az ösvényemet azonban két legendás alaké is keresztezte - a megjövendölt hercegnőé és a száműzött hercegé -, akik a birodalom jövőjéért harcolnak. Ebben a bonyolult szövésű kárpitban vajon mi célt szolgál az én fonalam?

 

 



Egy ​királyság hanyatlása – feltámad az ősi gonosz.

 

Dáxi királyságba betette a lábát a gonosz – a száműzött herceg visszatért, hogy magához ragadja a hatalmat. Tömeges mérgezések híre terjed, a nép retteg, mindenki bizalmatlan.

Ning fiatal kora dacára máris nagy tudású teafőző mester, aki elkíséri Zhen hercegnőt a száműzetésbe. Velük tart Ruyi, a hercegnő hű testőre, és Ning testvére, Shu, aki nemrég épült fel betegségéből. A négy fiatal nő együtt útra kel, és a királyság szerte szövetségeseket keres, akikkel együtt eltávolíthatnák a betolakodókat, és visszavívhatnák a Zhent jogosan megillető trónt.

Ninget továbbra is rémálmok kísértik, amelyekben az aranykígyó háború és vérontás látomásait bocsátja rá. Ősi gonosz ébredezik, sokkal pusztítóbb, mint az emberek jelenkori, kicsinyes viszályai, talán az ország összes mágiája sem lesz elég ahhoz, hogy megakadályozza a pusztítást, és gondoskodhasson a világ fennmaradásáról.

 

Judy I. Lin a Teák könyve duológia szerzője, amelyet a Méreggel átitatott varázslat és a Sötét, édes bájital című regények alkotnak. Tajvanon született, a szüleivel együtt kiskorában települt át Kanadába. Világéletében imádott olvasni, és képzelt világokat kitalálni. Jelenleg is Kanadában él férjével és két lányával.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: A Venom Dark and Sweet

Eredeti megjelenés éve: 2022

Next21, Budapest, 2024

350 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9786156606471 ·

Fordította: Weisz Böbe

Teák könyve duológia:

 

1.  Méreggel átitatott varázslat

2. Sötét, ​édes bájital


(befejezett)

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )